Служебният министър на икономиката Никола Стоянов заяви пред БНТ, че

...
Служебният министър на икономиката Никола Стоянов заяви пред БНТ, че
Коментари Харесай

Икономическият министър очаква поевтиняване на храните и задържане на цените на горивата

Служебният министър на стопанската система Никола Стоянов съобщи пред Българска национална телевизия, че чака в идващите месеци поевтиняване на храните в България и задържане на цените на горивата. По думите му страната се оправя сполучливо в битката си с превъзмогване на високата инфлация и точно поради това е оптимист, че това ще се усети и от жителите.

 Годишната инфлация продължава гладко да понижава Годишната инфлация продължава гладко да понижава

Той изрази разочарованието си от това, че страната оказва помощ на бизнеса в изискванията на рецесия, само че не се вижда поевтиняване на стоките. Именно поради това ще се направи разбор на цялата верига, през която минава даден артикул, с цел да се откри къде тъкмо е поставена най-голяма надценка.

" Енергийната рецесия, войната и инфлацията оформят несигурността в стопанските обекти и всеки по веригата се е застраховал, като е поставил по-висока цена на стоката, която предлага, тъй като не знае суровините по-късно какъв брой ще костват. Играчите на пазара са се застраховали много съществено с облагата. Потреблението не е спаднало толкоз доста и те се възползват. Всички доста следено подвигат цените макар изострената конкуренция сред тях ", съобщи Стоянов.

 Търговските вериги приканват ръководещите да не упрекват тях за скъпите храни Търговските вериги приканват ръководещите да не упрекват тях за скъпите храни

Той за следващ път сподели, че се работи по закон за търговията с храните, с който ще се борят нелоялните практики.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР