Служебният министър на икономиката Никола Стоянов разкри, че фирмата Ел

...
Служебният министър на икономиката Никола Стоянов разкри, че фирмата Ел
Коментари Харесай

Стоянов: „Ел Би Булгарикум“ внася мляко от унгарска фирма и й плаща авансово

Служебният министър на стопанската система Никола Стоянов разкри, че компанията „ Ел Би Булгарикум “ внася мляко от новорегистрирана унгарска компания и даже й заплаща предплатено . Той изясни пред „ bTV “, че сигнали за осъществявани нарушавания са почнали да постъпват единствено месец, откакто управлението е било поето от новия Съвет на шефовете . Така Стоянов изясни.

Министърът беше безапелационен, че за него е доста значимо да се организират състезания. Освен това той е дал оперативна независимост на деяние , само че това не значи, че няма да има надзор. Самият Стоянов е получил сигнали от чиновници на „ Ел Би Булгарикум “, които работят в сдружението от 40-50 години. Те са в индустриалната база във Видин и са съобщили, че млякото, което получават, е със занижено качество .

Самият Николай Маринов твърди, че той е бил притискан от министъра да внася изсъхнало мляко точно от Унгария и то на повишени цени . Той би извикан от Стоянов, който му споделил, че ще му изпратят оферта. След като се върнал в кабинета си, тя към този момент била на бюрото му. Така млякото било с масленост 3.5% , а нормата е 3.6 на 100. Освен това цената била 1.45 лв. за литър . А сдружението го купува във Видин за сред 1.15 и 1.30 лв..

Стоянов отхвърли всички тези обвинявания , в това число и за оказван напън. Той разгласи, че е виждал Маринов един-единствен път и това се е случило по негова самодейност. Тогава министърът бил повдигнал въпроса за постъпилите при него сигнали. Маринов не отрекъл тези обстоятелства, само че се оправдал със Съвета на шефовете.

Нещо повече. След това той е звънял на министъра с молба да спре инспекция , стартирана от Държавната консолидационна компания /ДКК/.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР