Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви, че ще продаде

...
Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви, че ще продаде
Коментари Харесай

Кирил Петков за ремонта на язовири с пари от ДКК: Това е корупция

Служебният министър на стопанската система Кирил Петков разгласи, че ще продаде на прокуратурата сигнал за ремонта на язовири със средства от Държавната консолидационна компания (ДКК). Това е корупция, безапелационен е служебният министър.

Той посети неотдавна първия ремонтиран с тези средства язовир – „ Пазар дере “ край Ловеч.

„ Интересното е, че ДКК и ББР са свързани. ДКК получава от държавния бюджет 500 млн. лева, само че взима и от ББР 130 млн. лева, с цел да налее 630 млн. лева в ремонта на язовири. Те се водят високо сериозни – с заплаха за популацията, с огромен приоритет за страната.

Поисках да видя 10-те язовира, които към този момент са направени, и първият, най-приоритетен, е на 30 км от Ловеч в средата на поле, без никакво обитаемо място наоколо. Той нямаше и вода “, описа служебният министър.

На място той е видял и „ необичайно оборудване “ – бутилка от безалкохолно, което е включено с ток, и би трябвало да мери равнището на водата.

За въпросния водоем, без вода, който не е рисков по никакъв метод, са изхарчени 2,3 млн. лева

„ Това за мен беше напряко ужасно, като се има поради, че огромна част от тези 630 млн. лева са вкарани в ДКК по време на рецесията предходната година “, разгласи Петков.

Той е изискал и информация за цените, на които са осъществявани ремонтните действия – цена на бетон, цена на доставка и други, и открил, че те са два до пет пъти по-високи от пазарните.

Установил е също, че всички 266 контракта са дадени на шест компании, без социална поръчка.

„ Пак същата история като в ББР – отново шест компании получават всичките средства… Това го виждаме като един модел – „ Автомагистрали “ е в Министерството на районното развиване, при мен е ДКК, имате един чадър, под който минават всички градежи, без публични поръчки “, заключи служебният министър.

Той сподели, че преди този момент в никакъв случай на е чувал за ДКК, а преди да се срещне с управлението ѝ, държавната компания даже не е имала уебсайт.

„ Само в случай че свалим равнището на корупцията от моментното равнище до това на Словения, незабавно ще станем по-богати с 50%. Ако стартираме да работим като топ 10-те компании в експортния бранш, стопанската система ни ще се удвои “, разяснява Петков.

По думите му това са постижими цели в близко бъдеще, които ще покачат стандарта ни на живот.

Гледайте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР