Служебният министър на икономиката Даниела Везиева е изпратила писмо до

...
Служебният министър на икономиката Даниела Везиева е изпратила писмо до
Коментари Харесай

Министър Везиева предупреди с писмо кмета на Варна да върне на държавата акциите на Панаира

Служебният министър на стопанската система Даниела Везиева е изпратила писмо до кмета на Варна Иван Портних, в което упорства да извърши решението на Общинския съвет от 2 май 2017 година и да върне на страната акциите, представляващи 29% от капитала на " Международен панаир Пловдив ".

Писмото е във връзка настояването на Портних акциите да бъдат апортирани в компанията " Пълдин туринвест " на пловдивския предприемач Георги Гергов. Искането ще бъде прегледано на съвещанието на Общинския съвет във Варна. Това е втори опит за гласоподаване на решение за апортиране на акциите в границите на месец и половина. Първият бе изработен на 27 октомври, само че след интервенция от страна на Министерството на стопанската система, точката бе оттеглена от дневния ред на сесията.

" Министерство на стопанската система поддържа позицията си, изразена в писмо от 26.10.2021 година, по отношение на вземането на решение за предписание с притежаваните от Община Варна акции в " Международен панаир Пловдив " АД се споделя в днешното писмо на Везиева до Иван Портних. Същевременно поддържаме изпратеното до Министерство на стопанската система мнението на кмета на Община Пловдив по въпроса. "

Във вторник кметът на Пловдив Здравко Димитров съобщи, че през октомври т.г. Портних е изискал 16 млн. лева за акциите от Пловдивския панаир. Той обаче бил срещу общината да даде тази сума.

Междувременно през днешния ден, в границите на парламентарния блиц надзор, депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев зададе въпрос към премиера Стефан Янев във връзка идната на следващия ден сесия на варненския Общински съвет. " Какво може да направи Министерският съвет, с цел да си върнем панаира? ", попита Мирчев.

" Изпратили сме до двете общини - Варна и Пловдив, писмо, че това не трябва да се случи, отговори министър председателят Янев. Пътищата за затвърждаване на позицията на страната е или по правосъден ред, или посредством Народното събрание. И да се откри баланс да не се позволяват за в бъдеще такива недостатъци ", сподели още той.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР