Служебният министър на енергетиката Росен Христов заяви, че очаква цената

...
Служебният министър на енергетиката Росен Христов заяви, че очаква цената
Коментари Харесай

Служебният министър на енергетиката:Очаквам цената на природния газ да намалее след февруари

Служебният министър на енергетиката Росен Христов съобщи, че чака цената на природния газ да намалее след февруари. В изявление за Нова телевизия той уточни, че обичайно зимните месеци са най-тежки, с най-високи цени на газа.

Моите упования са през февруари цената да е почти същата и по-късно да успеем да я смъкнем надолу, добави той. Когато потреблението настигне предлагането и даже стартира да го изпреварва, цената се подвига. Винаги зимните месеци са били по-скъпи, изясни министърът.

Той добави, че цената сега се подвига поради скъпия газ, нагнетен в газохранилището " Чирен ". Иначе сега нашите контракти са конкурентни и цената е добра и имаме положителни предложения за идната година. Отделно успяхме да осигурим терминали за газ, в това число завършваме договарянията с Турция, което е огромен пробив, сподели Христов.

С обезпечени канали и механически благоприятни условия за доставка ние имаме доста по-силна позиция за производители и доставчиците на полутечен газ, тъй че да се сдобием с конкурентни цени. Вече приказваме с тях за дълготрайни контракти. Оттук нататък се чака нещата да вървят към по-добре, добави министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР