Служебният министър на енергетиката Росен Христов представя днес 30-годишен план

...
Служебният министър на енергетиката Росен Христов представя днес 30-годишен план
Коментари Харесай

Христов с 30-годишен план за енергетиката, предшественикът му: 68 страници компетентност

Служебният министър на енергетиката Росен Христов показва през днешния ден 30-годишен проект за развиване на енергийния бранш. На събитието, афиширано като грандиозно, ще участва и менторът му - президентът Румен Радев, както и служебният министър-председател Гълъб Донев.

" Президентът ще открие кръгла маса на тематика " Българската енергетика – Стратегия 2023-2053 ". По време на събитието, което ще се организира в Гранд хотел " Милениум "  в София, ще бъдат дискутирани целите и предложенията за развиването на бранша " - оповестяват от прессекретариата на " Дондуков " 2.

Росен Христов към този момент бе подложен на критика за тази тактика - заради обстоятелството, че е длъжностен министър, т.е. с стеснен небосвод на битие като подобен. Днес рецензии пристигнаха и от предшественика му в постоянното държавно управление - Александър Николов.

" След по-малко от 2 часа следва показване на така наречен " Стратегия за стабилно енергийно развиване ". Няма да разясня 68-те страници, странните заключения тук-там, направени на база данни до 2018-та година... и прочие неща. Съществуването на този документ още един път ще покаже равнището на " подготвеност "  на този човек, което беше ясно дефинирано и от EBRD (Европейската банка за възобновяване и развитие) ", разяснява Николов.

И задава някои въпроси:

" Обърнато е съществено внимание на тематиката " природен газ ". Та…, тъй като по-късно следва кръгла маса и ми е забавно дали някой от публицистите ще попита… " Вярно ли е, че през месец февруари в България главен снабдител на природен газ ще е една компания, която от Христов беше наричана " медиатор ", а точно " Мет Енерджи "?! " Или пък " Защо, господин министър, откакто напоително споделяхте тезите на ГЕРБ за комисионни и ощетяване на България чрез сходни " медиатори "  в момента ще бъдат употребявани същите компании? "

А в умозаключение министърът от кабинета " Петков " показва:

" А каква е " цената " за последните 6 месеца в бранша - скоро. Да се знае от идващите, които ще би трябвало да " бършат " завещаното - както на локално, по този начин и на районно и европейско равнище. "



Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР