Служебният кабинет ще приеме на редовното си заседание годишен доклад

...
Служебният кабинет ще приеме на редовното си заседание годишен доклад
Коментари Харесай

Служебните министри ще приемат доклад за състоянието на националната сигурност

Служебният кабинет ще одобри на постоянното си съвещание годишен отчет за положението на националната сигурност през 2021 година, съобщи БГНЕС.
Те ще одобряват и национална стратегия за отбелязване на 150-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Служебното държавно управление ще разиска и план на решение за приемане на Национална стратегия за отбелязването на 150-ата годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски . Това планува част от дневния ред на постоянното държавно съвещание в сряда, 21 декември, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Кабинетът се чака още да разиска и утвърди лист с основни индустриални паркове със стратегическо значение за уравновесеното териториално развиване на страната.

Премиерът и министрите ще дискутират още по дълготрайна капиталова политика на Държавния фонд за гарантиране на резистентност на държавната пенсионна система и средносрочна тактика за вложение на средствата на фонда за интервала 2023 – 2025 година.

Одобряване на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2022 година , предопределени за финансиране на българските неделни учебни заведения в чужбина, също е част от дневния ред на съвещанието. Началото му е от 13:00 часа.

Предстои одобрение и на промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2022 година по отношение на увеличение капитала на търговски сдружения и план на решение за увеличение капитала на „ Сердика спортни парцели “ ЕАД, „ Национална спортна база “ и „ Академика 2011 “.

Служебното държавно управление ще утвърди и спомагателен трансфер по бюджета на Българското национално радио за 2022 година, както и ще утвърди вътрешнокомпенсирани промени на одобрените разноски по области на политики/бюджетни стратегии по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2022 година и по бюджета на Министерството на енергетиката за 2022 година

Предстои също по този начин да бъдат отнети аграрни земи от Министерството на защитата и включването им в държавния аграрен фонд.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР