Служебният кабинет се събира на заседание днес, за да обсъди

...
Служебният кабинет се събира на заседание днес, за да обсъди
Коментари Харесай

Служебният кабинет обсъжда продължаване на бюджета за 2022 г.

Служебният кабинет се събира на съвещание през днешния ден, с цел да разиска така наречен удължителен закон за бюджета. Това оповестиха от Българска телеграфна агенция, цитирайки пресслужбата на Министерския съвет. Началото на съвещанието е в 14:00 часа.

Дневният ред планува Министерският съвет да прегледа продължаването на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година

По-рано денем законопроектът беше разискван на изключително съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, където не получи поддръжката на всички обществени сътрудници. Представителите на държавното управление увериха, че няма да има понижаване или спиране на обществените заплащания. Подкрепа показаха представителите на работодателите, а синдикатите възразиха против замразяването на приходите и против плануваното опазване на минималната работна заплата в размер на 710 лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР