Служебният кабинет реагира на действията на прокуратурата. Говорителят на кабинета

...
Служебният кабинет реагира на действията на прокуратурата. Говорителят на кабинета
Коментари Харесай

Служебният кабинет: Активността на прокуратурата води институциите към открита война

Служебният кабинет реагира на дейностите на прокуратурата. Говорителят на кабинета Антон Кутев предизвести, че интензивността на държавното обвиняване води институциите към открита война.

Война на институциите - по този начин служебното държавно управление вижда резултата от дейностите на прокуратурата, откогато Стефан Янев и министрите му бяха назначени.

Повод за изказването на Кутев стана точно акцията против Ангел Папалезов, само че освен. По думите му преди Папалезов на разпит в държавното обвиняване са били викани и висши чиновници от системата на вътрешните работи и сигурността.

Във всичко това кабинетът вижда опит за директна интервенция от страна на прокуратурата в работата на изпълнителната власт.

След края на съвещанието на Министерския съвет представителят на кабинета Антон Кутев реагира: акциите на прокуратурата ни водят към институционална война.

" Виждаме по какъв начин след президентската институция прокуратурата влиза със мощ и в Министерство на вътрешните работи, което заплашва да прерасне в открита война на институциите. В интервал на служебно държавно управление, когато законодателната власт не работи, виждаме опити прокуратурата намерено да се меси в работата на изпълнителната власт ", сподели Кутев.

Повод за изказването на кабинета е точно акцията против Ангел Папалезов.

" Снощи беше привикан и господин Папалезов, чиновник на ГДНП, като му бяха направени персонален обиск и претършуване в жилището му, без преди този момент да му бъде повдигнато обвиняване. Разпитван е бил и като очевидец, което е значимо ", добави представителят на служебното държавно управление.

Кутев подсети, че дейностите на прокуратурата не стартират и не завършват с Папалезов.

" На разпит бяха извикани новият шеф на БОП тъкмо два дни, откакто беше назначен, на разпит в прокуратурата, става дума, новият ръководител на ДАНС - на идващия ден, откакто беше назначен, зам.-председателят на ДАТО - той беше извикан броени дни след назначението на министъра на вътрешните работи ", напомни Кутев.

Според него кабинетът поддържа всички старания да се преследват отговорните пред закона.

" Но сме разтревожени от опитите да се сплашват основни чиновници на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват инспекции в системата на вътрешните работи ", сподели още Антон Кутев.

Кутев прикани всички институции да проявят разсъдък и да работят само за издигане на държавността и правовия ред в България.

Освен реакция на дейностите на прокуратурата, на днешното съвещание министър председателят Стефан Янев не пропусна да отдаде дължимото и на паметта на Христо Ботев. Посочи, че: " Ботев е разгадал гена на българина и че през днешния ден всички ние би трябвало да обичан справедливостта и работата в интерес на обществото ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР