Служебният кабинет одобри покупка на още осем F-16 от САЩСлужебният

...
Служебният кабинет одобри покупка на още осем F-16 от САЩСлужебният
Коментари Харесай

Вечерни новини: Кабинетът одобри още осем F-16 от САЩ; Военна мобилизация в Русия

Служебният кабинет утвърди покупка на още осем F-16 от Съединени американски щати
Служебният кабинет утвърди на своето постоянно съвещание през днешния ден покупка на още осем изтребителя F-16 от Съединени американски щати. Решението следва диалози с американския департамент на защитата, траяли близо година и инициирани още от предходния длъжностен кабинет на президента Румен Радев предходната година.
Путин разпореди частична военна готовност
Руският президент Владимир Путин съобщи, че е подписал декрет за частична готовност, започваща в сряда, което доста ескалира спора в Украйна. Той аргументира дейностите си като отбрана на съветските територии и уточни, че Западът желае да унищожи страната.
Планът на „ Булгартрансгаз “ за разширение на „ Чирен “ бе засипан с тъжби
Три компании подадоха тъжби против поръчките на „ Булгартрансгаз “ за разширението на газовото вместилище „ Чирен “. Те са подадени надлежно на 5, 7 и 8 септември в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която сега преглежда постъпилите документи. Поръчките за експанзията на газохранилището са разграничени на три елементи и костват общо 520 млн. лева И към трите са отправени публични рецензии.
„ БДЖ-Пътнически транспорти “ е с нов шеф
„ БДЖ-Пътнически транспорти “ има нов шеф. На мястото на инж. Ивайло Георгиев застава Христо Иванов, който на два пъти към този момент е заемал тази служба в предишното. Промените са вписани в Търговския указател на 20 септември, сподели информация на Economic.bg.
Служебният кабинет удължи концесията на летищата в Бургас и Варна
Служебният кабинет удължава концесията на летищата във Варна и Бургас с 5 години. Така 35-годишната концесия ще бъде в действие до 10 ноември 2046 година Предложението за смяната идва от концесионера „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД, а на днешното си съвещание Министерският съвет го одобри.
Държавата уточни пътищата в обсега на тол системата
Държавата уточни пътищата, които влизат в обсега на тол системата. Министерският съвет утвърди нов лист на републиканските пътни прави, за които се събира такса за изминато разстояние и анулира предходния лист от 2020 година В новия са включени и второкласните пътища.
Кабинетът утвърди безлимитното повдигане на цените за строителите
Вдигането на цените на строителни контракти поради инфлацията към този момент е допустимо. На днешното си съвещание Министерският съвет одобри и утвърди методиката, която бе направена от районното министерство и бе пусната за публично разискване при започване на септември.
„ Интерлинк “ влага 70 млн. лева в цех и логистичен парк край Пловдив
Пловдивската компания „ Интерлинк Груп “ влага 70 млн. лева в цех за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, както и за логистичен парк в Тракия икономическа зона (ТИЗ). Строящият се сега високотехнологичен цех, в който самото произвеждане ще реализира през дъщерното сдружение „ Профилинк “, се обрисува като най-голямата база в този бранш на Балканския полуостров.
В исторически ход Германия ще национализира енергийния колос Uniper
Германското държавно управление се съгласи да национализира компанията за комунални услуги Uniper, стана ясно в сряда. С историческия си ход Берлин цели да подсигурява сигурността на интервенциите на колоса и да избегне колапса на промишлеността на фона на енергийната рецесия.
Петролът потегли нагоре поради военната готовност в Русия
След като по-рано през днешния ден президентът Владимир Путин разпореди частична военна готовност, съветската рубла падна, а международните цени на петрола стремително потеглиха нагоре. Войната към този момент провокира скок в цените на горивата и храните по света.
Търсят се убежища – акциите и еврото потънаха след речта на Путин
Фондовите пазари регистрираха внушителни спадове, а активите убежища нарастнаха след речта на Владимир Путин, в която той разгласи частична военна готовност на Русия и упрекна Запада в „ нуклеарен шантаж “. Повишен интерес се следи както към държавните облигации на Съединени американски щати, по този начин и към японската йена, към които вложителите нормално протягат ръка в миг на рецесия.
„ Д-р Дуум “ чака „ дълга и грозна “ криза
„ Д-р Дуум “, както е прочут американският икономист Нуриел Рубини, чака „ дълга и грозна “ криза в Съединени американски щати и в международен мащаб. Според него тя ще настъпи в края на 2022 година и може да продължи през цялата 2023 година

 

 

 

 

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР