Служебният кабинет изпраща полиция и армия да пазят българо-турската границав

...
Служебният кабинет изпраща полиция и армия да пазят българо-турската границав
Коментари Харесай

Да няма изненадани - премиерът изпраща полиция и армия на южната граница

Служебният кабинет изпраща полиция и войска да пазят българо-турската граница в съгласуваност и взаимоотношение. Министерство на вътрешните работи ще прави непоколебим на надзор на пътищата , за които е известно, че се прави незаконен трафик на мигранти. Ще се търси и взаимоотношение с Фронтекс ", подпомагане ще окаже и Министерство от земеделието.

Премиерът Гълъб Донев разгласи на днешното съвещание на Министерски съвет, че се засилват дейностите по предварителна защита на незаконния трафик след , при който починаха двама служители на реда в Бургас. " Засиленият мигрантски напън ще срещне безапелационен отговор на страната ", сподели той. Донев напомни и решението на кабинета да отпусне разноски в размер на 1.5 млн.лв. за повредените сектори на оградата по южната ни граница.

" Въпреки съмненията за присъединяване на хора от системата на Министерство на вътрешните работи в схемите с мигранти ", той е уверен в силите, които ще се включат в защитата на границата. " Публична загадка е , че трафикът на хора се прави през уговорени пътни трасета. Щом локалните хора могат да посочат каналите през България и Сърбия и Румъния, и службите би трябвало да ги знаят ", изясни министър председателят, съобщи News.bg.

Всички служби, чиято съществена задача и функционалност е да подсигуряват националната сигурност, да засилват дейностите по предварителна защита, с цел да няма сюрпризирани , когато 15-годишно момче с незаконен статут транспортира мигранти, настоя Гълъб Донев.

Голяма цел на кабинета е , уточни още служебният министър председател. Решителните дейности на държавното управление ще потвърдят на европейските сътрудници, че сме способни да противодействаме на корупцията и да защитим границата си, която е граница и на Европейски Съюз, разясни той.

Гълъб Донев изиска от министрите, събрали се през днешния ден, дана двамата починали служители на реда Атанас Градев и Йордан Илиев.

" Причината за гибелта им е в нарушените граници - с цел да се стигне до конфликта сред рейса и полицейската кола са прекрачени граници от браздата на Малко Търново до границите на закона ", разяснява той. За него решението на служителите на реда да препречат пътя на рейса, въпреки и съдбовно за тях, е било подбудено от убеждението им, че нарушителите на закона би трябвало да бъдат спрени. " Тези мъже на дълга възвърнаха компрометираната граница с цената на живота си. Съболезнования ", завърши речта на премиера. Служебният кабинет на крайник резервира минута безмълвие.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР