Служебният екоминистър Асен Личев утвърди нови правила за разглеждане на

...
Служебният екоминистър Асен Личев утвърди нови правила за разглеждане на
Коментари Харесай

Въвеждат нови правила за превоз на боклук

Служебният екоминистър Асен Личев утвърди нови правила за разглеждане на заявки за трансграничен транспорт на боклуци, оповестиха от ековедомството. Регламентът е за и от Република България в границите на страните членки на Европейски Съюз и за импорт, експорт и пренос на отпадъците от и към трети страни.

Правилата са създадени за превъзмогване на забавянето по издаване на единодушия или покачване на възражения по известия за трансграничен транспорт на боклуци , позволено с въведена през юли 2020 година административно усложнена процедура. Това е довело до неспособност да бъдат спазени периодите по отношение на транспортите на боклуци, регламентирани в Регламент (ЕО) №1013/2006 и Закона за ръководство на отпадъците .
 Турция ни връща 20 камиона с отпадъци
Турция ни връща 20 камиона с отпадъци

Те са тръгнали от Полша, Румъния, Унгария, Нидерландия, Германия и България

Новите правила дефинират организацията и метода на действане на постъпилите заявки по известия за трансграничен транспорт на боклуци за усъвършенстване на периодите за издаване на решения и понижаване на административната тежест. С тяхното одобряване отпада досегашната процедура за осъществяване на съвещания на комисия , което в допълнение забавяше разглеждането на документите и издаването на решенията.

Процедурата ще става в действен порядък по е-поща от дирекция " Управление на отпадъците и запазване на почвите ", дирекция " Правна " и дирекция " Национален координационен център ". Тя ще приключва с отчет с рекомендации към отрасловия заместник-министър за даване на единодушие или покачване на несъгласие в сходство с европейския правилник.
 Братя Бобокови и Красимир Живков отиват на съд за противозаконните отпадъци
Братя Бобокови и Красимир Живков отиват на съд за противозаконните отпадъци

Прокуратурата е събрала над 540 тома материали по делото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР