Служебните взаимоотношения могат да преобразят кариерата - особено когато колегите

...
Служебните взаимоотношения могат да преобразят кариерата - особено когато колегите
Коментари Харесай

Компанията, където служителите решават повишенията на заплатите помежду си

Служебните взаимоотношения могат да преобразят кариерата - изключително когато сътрудниците вземат решение за повишението на заплатите.

В американската Squaremouth, поддържаща уеб страница за сравняване на туристически застраховки, чиновниците дефинират посредством гласоподаване някои нараствания на възнаграждението.

Тези, които желаят повишение на заплатата, би трябвало да убедят сътрудниците си, че в действителност го заслужават. Ако съумеят да завоюват поддръжката им, получават и по-висока заплата, споделя CNN Business.

 Защо е значимо да знаете какъв брой пари получават сътрудниците ви?
Защо е значимо да знаете какъв брой пари получават сътрудниците ви?

И по какъв начин това е от изгода на компанията

Прозрачността е в основата на тази бизнес процедура, настояват от компанията. Squaremouth употребява рейтинги, основани на мнения от чиновници, откак е основана през 2003 година, и оповестява всички заплати на работещите в нея.

Освен нарастванията, които зависят от груповото гласоподаване, всички чиновници получават спомагателни годишни покачвания, свързани с виталните разноски, съгласно растежа на инфлацията. През януари това нарастване е 2.1%.

Отделно, заплатите на служащите могат да се подвигат и въз основа на заслуги. Те идват непосредствено от мениджърите и се употребяват най-вече за насърчаване или когато чиновниците получават нова работа в компанията.

 Защо чиновниците, работещи повече от 2 години на едно място, получават 50% по-ниски заплати?
Защо чиновниците, работещи повече от 2 години на едно място, получават 50% по-ниски заплати?

Обяснението за това е просто

Когато чиновниците желаят покачване на заплащането, сътрудниците им нормално разполагат с време до края на работния ден, с цел да доближат до решение.

Всички гласове имат идентична тежест, а гласуващите би трябвало да обяснят претекстовете за решението си, което не е анонимно. За да си обезпечи нарастване, служителят би трябвало да получи поддръжката на болшинството от сътрудниците си.

След като решението бъде взето, служителят, който желае покачване на заплащането, получава отзивите от сътрудниците си.

 Всеки петък чиновниците на компанията се събират и разпускат дружно за 1 час
Източник:

Всеки петък чиновниците на компанията се събират и разпускат дружно за 1 час

" Това отстрани опцията някой да каже " не " по персонална причина ", споделя шефът по маркетинг и продажби Меган Монкрийф, добавяйки, че гласуването измежду сътрудниците се ползва основно за огромни скокове в заплащането.

След присъединението си към Squaremouth през 2013 година, самата Монкрийф е получила 3 нараствания след групово гласоподаване. Първото й искане е за повишение на възнаграждението с 22%, споделя тя пред CNN Business.

През петте си години в Squaremouth Монкрийф получава и две нараствания, основани на заслуги. В композиция с трите нараствания, гласувани от сътрудниците й, тя съумява да удвои заплатата си.

 12 признака, че получавате по-малко, в сравнение с заслужавате
12 признака, че получавате по-малко, в сравнение с заслужавате

Ето по какъв начин да познаем, че печелим по-малко от останалите в офиса

С разрастването си компанията, която има офиси в Индиана и Флорида, леко трансформира формата на гласоподаване. Сега гласоподават чиновниците от съответния офис, тъй че да има " по-целенасочена публика ".

39 от 41-те претенции за повишение на възнаграждението са утвърдени от 2010 година насам, макар че от време на време полученото е по-малко от декларираното.

Други спомагателни придобивки в Squaremouth включват безграничен заплатен отпуск, бонус от 200 $ за рождения ден и безвъзмездна бира.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР