Служебните министри толкова могат, служебните министри не са избирани. Това

...
Служебните министри толкова могат, служебните министри не са избирани. Това
Коментари Харесай

Борисов за мигрантската криза: Служебните министри толкова могат

Служебните министри толкоз могат, служебните министри не са избирани. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на визитата си в Любимец. Той разяснява настоящите тематики в страната и събитията от последните месеци, свързани с мигрантите. 

Борисов съобщи, че Радев не е бил избиран за министър-председател, а за президент и надлежно не би трябвало да му се търси отговорност за протичащото се. Лидерът на ГЕРБ се обърна към политическите партии, които съгласно него са абдикарили от главните си отговорности. 

" Няма да разясня дейностите на Вътрешно министерство. Ако имаше политическа класа, щеше да има постоянен кабинет и нямаше да се хвърля виновност върху тях. Виновни са политическите партии, които не съумяха да създадат държавно управление. Служебните министри толкоз могат, служебните министри не са избирани. Президентът Радев е избиран за президент, а не за министър председател. Ние абдикираме от главното си обвързване след изборите да се направи работещо държавно управление. Те толкоз си могат. Фактът е налице. За страдание, коства полицейски животи, коства човешки животи, коства детски животи. От нулева миграция преди две години, давани за образец в Европа ", сподели той.

Лидерът на ГЕРБ изясни, че влизането в еврозоната става на два такта и България е била пред Хърватия, когато е била позволена до чакалнята. Той също съобщи, че присъединението към Шенген наподобява все по-непостижимо след вчерашните събития. 

" Всички бяха срещу еврозоната. Влизането в еврозоната е на два такта. Първият такт е политическо решение да те пуснат в чакалнята. Това означва, че те харесват, че си добър, че си техният човек. Нас по тази причина пуснаха, хърватите се учеха от нас, а нашите причтели румънците ги отделиха от нас. Когато бяхме ръководители на Европейски Съюз, бяхме измежду водещите три страни тогава – Германия, Франция, Англия. Бяхме най-надежда граница на Европейски Съюз. След през вчерашния ден за какъв Шенген приказват. Нима не четат какво става в България, по какъв начин работят каналите за хора ", сподели още Борисов.

Бившият министър-председател се похвали с това, че персонално Джорджия Мелони, настоящият италианският министър председател, му се е обадила, с цел да го попита по какъв начин се е справял с миграционните талази. 

" Първото позвъняване на италианския прмиер беше с мен. Искаше да ме пита по какъв начин съм се справили ние и нашето държавно управление. Това значимо ли е, или не е значимо ", сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР