“Служебната партия” режисирана от кръга “Капитал” и отгледана в президентството

...
“Служебната партия” режисирана от кръга “Капитал” и отгледана в президентството
Коментари Харесай

Кирчо и Асен ще ни оправят за 4 години

“Служебната партия” режисирана от кръга “Капитал” и отгледана в президентството още търси гнездо за политическото си яйце
Двамата щели да основат честно болшинство от 121 депутати в Народното събрание

Президентът дал благословията си за плана

Кирил Петков и Асен Василев показаха политическия си план “Промяната продължава” и дадоха обещание да ни оправят за четири години. Двамата са надалеч по-скромни от Сакскобургготски, който не си извърши обещанието да ни оправи за 800 дни. Преценявайки добре силите си те споделиха, че за 4 години ще ни оправят.

“В последните 4 месеца започнахме смяната, желаеме тези 4 месеца в служебното държавно управление да ги продължим в идващите 4 години”, сподели Кирил Петков. Той разгласи, че задачата е да спрат корупцията и кражбите, даде образец с ББР, където промяната на шефовете с доближени на Петков дала резултат. Друга цел е привличането на високотехнологични вложения, а даденият образец бе с рекламирания цех за албански електрически автомобили в Ловеч, където някогашният министър сподели, че им оказал помощ Росен Плевнелиев.

Най-фундаменталната цел на смяната на Петков-Василев е “благоденствието да се разпредели справедливо”. Даденият образец бе с актуализацията на бюджета и пенсиите. “Нямахме нито един наш народен представител и успяхме”, похвали се Василев.

Той изясни, че президентът Румен Радев дал благословията си за политическия им план. “Президентът ни сподели: Правете, действайте”, сподели Асен Василев. Президентът поддържа нашите полезности, само че това не е президентска партия, разгласи Петков. Той призна, че техният претендент за президент е Румен Радев.

Двамата някогашни министри обясниха, че хората които ще вземат присъединяване в плана им ще подписват контракти за честност. От думите им стана ясно, че ще заложат най-вече на приключили техните така наречен Харвардски курсове в Софийския университет, както и на назначените от тях зам.-министри. При представянето беше протежето на Петков и досегашен негов консултант в министерството Даниел Лорер, скоро щяла да се причисли и брачната половинка му, която е зам.-министър във финансовото министерство. На представянето бяха и двете заместнички на Петков, Калина Константинова и Яна Балникова, които вземат участие в плана.

“Труд” попита Кирил Петков дали е ходил до Букурещ, с цел да вземе документа, че към този момент не е канадски жител от посолството. Самият Петков преди повече от месец разгласи, че документът е там. “Това ли е най-важната задача - да вървя в този момент до Букурещ да си взема документите за поданство, откакто съм се отказал от канадското си поданство, сподели Кирил Петков”.

Той изясни, че имал доста задължения - обикалял общините, с цел да промотира документа “Община без корупция”. Петков сподели, че ще бъде в листите за народен представител. За народните представители съгласно член 65 на конституцията има условие да са български жители, които нямат друго поданство.

Петков и Василев споделиха, че главната цел на плана им е в идващия парламент да бъде конституирано “почтено мнозинство” от 121 гласа.

Двамата някогашни служебни министри се похвалиха, че безчет партии са им се обадили и предложили да станат техни мандатоносители. Те обаче имали две условия към бъдещите си мандатоносители - да не им желаят пари, както и места в листите.
Харалан Александров, обществен антрополог пред NOVA: „ Сините “ баби виждат в Петков и Василев правоприемник на Костов


“Сините” баби виждат в Петков и Василев правоприемник на Иван Костов. Самото отчаяние ражда вярата, в никакъв случай не срещаш същинската обич, това е нормален метод да живееш когато отказваш да си в действителността. Силно сексуализирана е политиката, Асен Василев и Кирил Петков са много по-секси от Христо Иванов и Атанас Атанасов. Намръщените лели и чичковци си останаха в служебното държавно управление при намръщения президент.
Тома Биков, ГЕРБ, пред “Труд”: Проектът е като пластмасов домат


Новият план ми наподобява като пластмасов домат. При ястие евентуално основава проблеми за храносмилателната система. Не виждам някакъв политически капацитет в тези две фигури, на този стадий. Очевидно имат проблем със самоопределението си и израз на това е, че ще употребяват леви политики, десни политики и ще вземат честни хора от всякъде. Това са към този момент банални общи приказки. На този стадий явно това е политически план, а не е политическа партия. Защото партия значи нещо съществено. Политически план значи да се опитаме да създадем нещо, само че и ние не знаем какво да е то.
Доц. Антоний Гълъбов, политолог: Още една стъпка към смяна на формата на ръководство


Четири седмици се води агитация за това, че подобен политически план ще има. Едни и същи източници на известия, едни и същи представители ни убедиха, че това са най-успешните министри. Всичко е един елементарен политически инженеринг. Това няма да бъде нито политическа партия, нито политическо придвижване Това е първообраз на президентска партия, която би трябвало да изиграе ролята на свързващо звено сред други политически обединения в идващия парламент, с цел да бъде реализирано пропрезидентско болшинство. Това, което виждаме, е още една стъпка към смяна на формата на ръководство на България - задаващия се нов план като “сифон”, който ще тегли гласове по едно и също време от периферията на Българска социалистическа партия и от “Демократична България” (ДБ), само че мощно заплашва и Мая Манолова и компания.
Христо Проданов, Българска социалистическа партия пред NOVA и ПИК: Хората в Българска социалистическа партия са мъдри


Кирил Петков и Асен Василев са разговаряли с наши членове и структури в цялата страна. Но хората в Българска социалистическа партия са мъдри и правилни. При нас няма ревнивост. Ние не се отнасяме собственически към своите членове. Всеки в Българска социалистическа партия има глава на раменете си и може да мисли. Идеята е, че желаеме да има открити взаимоотношения сред Българска социалистическа партия и президентската институция. Преди 5 години декларирахме, че под никаква форма няма да се месим в делата на президента. Това го направихме, искахме същото правилно отношение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР