Служебна проверка във ВВС, която да установи дали командващият ген.

...
Служебна проверка във ВВС, която да установи дали командващият ген.
Коментари Харесай

Каракачанов иска проверка на шефа на ВВС заради Десислава Радева

Служебна инспекция във Военновъздушни сили, която да откри дали командващият ген. Цанко Стойков е дал всички документи, поискани от КПКОНПИ за брачната половинка на президента Десислава Радева. Това е изискал вицепремиерът Красимир Каракачанов от началника на защитата ген. Андрей Боцев. Проверката би трябвало да даде изясненост какво тъкмо е желала комисията по отношение на назначението на Радева като ПР на Военновъздушни сили и дали генералът и укрил документи, оповестява 24 часа.
Докато на ген. Стойков не бъде повдигнато обвиняване, той остава командващ на Военновъздушни сили стана ясно от думите на Каракачанов. Вицепремиерът акцентира значимата роля на генерала при договарянето на договорката за самолетите F-16.
Припомняме, че прокуратурата популяризира аудио файлове (които могат да се чуят на уеб страницата на Прокуратурата), по следствие на назначението на Десислава Радева във Военновъздушни сили. Президентшата беше ПР на институцията, като в акцията на Радев за президент излезе информация от Инспектората на Министерството на защитата (тогава министър беше Николай Ненчев), че Радева – към момента с фамилия Генчева и във фактическо общуване с Радев, е назначена непозволено за пиар на Военновъздушни сили, като е съчетавала две щатни длъжности. При въпрос на Actualno.com Радев непосредствено отхвърли, на конференцията след успеха си на президентските избори, а две години по-късно КПКОНПИ не откри спор на ползи при президента - поради изтекла отминалост. Антикорупционната комисия ревизира и други изказвания тогава - че Военновъздушни сили плащали наем на жилище в София, в което Румен и Десислава Радеви живеели дружно и за договорка на президента от 2010 година, когато той е купил апартамент от 143 кв. м в столичния квартал " Гео Милев " за 168 хиляди лева " От събраните по преписката доказателства не се откри Румен Радев и Десислава Радева да са живели на еднакъв адрес и да имат общи деца за проверявания интервал ", написа в решението на КПКОНПИ. Антикорупционната комисия споделя и, че договорката с жилището в " Гео Милев " е от 2005 година, а тогава още не е имало Закон за спор на ползи и Радев не е заемал висша обществена служба. Именно по тези тематики прокуратурата пусна запис на телефонни диалози, с присъединяване в един от тях на мъж, чийто глас наподобява на този на Румен Радев - какви документи и информация да се дават на Антикорупционната комисия, надлежно какво е непокътнато и унищожено, защото Радев и брачната половинка му от дълго време не са чиновници на Военновъздушни сили. Освен това има диалог точно на тематика по какъв начин Радева не била длъжна да споделя къде живее. Научете още, като прочетете тази публикация. 
Президентът Радев реагира на срс-тата, като сподели, че офанзивите против неговото семейство към този момент са придобили " уродливи измерения ". Главният прокурор от своя страна разгласи, че прекратява всякаква връзка с президентството, като се изключи формалната писмена. 
Внушенията, че президентът е наредил да се смачка инспекция на антикорупционната комисия, са манипулативни и не дават отговор на истината, се споделя в прессъобщение от президентството от през днешния ден. Преди съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС) основният прокурор Иван Гешев обясни за какво е отклонил искане за среща с президента Румен Радев, както и с предприемача Валентин Златев. " Не може основният прокурор да бъде привикван с SMS-си от едно лице, евентуално същия Митко, на който евентуално президентът Радев евентуално споделя да смачка инспекцията на Антикорупционната комисия във връзка с брачната половинка му.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР