Служебен кабинет, назначен от Румен Радев, може бързо да сключи

...
Служебен кабинет, назначен от Румен Радев, може бързо да сключи
Коментари Харесай

Кирил Петков: Радев ще върне Газпром и ще спре оръжието за Украйна

Служебен кабинет, назначен от Румен Радев, може бързо да подписа договорка с " Газпром " и България да се съгласи да заплаща в рубли за газ, както и да се държи по-предпазливо в опозицията си против войната. Това споделя в изявление за " Гардиън " министър председателят Кирил Петков. Разговорът е воден преди вота на съмнение, с който кабинетът на Кирил Петков бе свален от власт в сряда, прецизира създателят на изявлението Андрю Рот.

" Страхувам се, че България ще стане доста по-плаха, мека страна във връзка с реториката против войната и че част от нашия експорт за Полша ще бъде внезапно понижен. Опасявам се, че мощната позиция на равнище Европейската комисия и Европейския съвет ще се трансформира в доста повече в преиначаване, в сравнение с в мощен глас против Русия ", споделя още Кирил Петков.

Тази смяна в политиката не е сигурна, защото множеството от неговата коалиция показаха поддръжка за даване на оръжие и друга военно-техническа поддръжка за Украйна, добавя създателят в " Гардиън ".

Разминаването във връзка с войната са противопоставили Петков против президента Румен Радев, който английския вестник разказва като " пенсиониран военачалник и пълководец от военната авиация, който е казвал, че доставките на оръжие за Украйна единствено ще удължат войната ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР