Службите за сигурност на Естония са задържали основателя и ръководителя

...
Службите за сигурност на Естония са задържали основателя и ръководителя
Коментари Харесай

В Естония задържаха 13-годишен ръководител на неонацистка група

Службите за сигурност на Естония са задържали създателя и ръководителя на интернационалната неонацистка формация Feuerkrieg Division. Той обаче не може да бъде задържан, защото е едвам на 13 години, оповестява локалният вестник „ Eesti Ekspress “.
Ученикът е работил в интернет под псевдонима Commander и е бил арестуван през януари. Момчето живее в малко градче в Естония, върви на учебно заведение и има естествен триумф.
Членове на групировката в други страни са били арестувани през последните месеци, само че младежът няма по какъв начин да бъде задържан, защото не носи наказателна отговорност.
Цялата активност на неонацистката формация е била ръководена онлайн, което е разрешило на „ командира “ елементарно да укрие самоличността си.
В Европа има над 7 млн. неонацисти и радикални националисти
Съдейки по преписки в интернет, единствено дребна част от членовете на групата са били на възраст над 20 години. По-голямата част от участниците са били под тази възраст, а някои са били към момента малолетни.
Групировката е била необятно показана – имала е членове в Съединени американски щати, Англия, Канада, Германия, Литва, Полша, Хърватия, Нидерландия, Латвия, Естония и няколко други страни.
Нацистка група, подготвяла скрит план, беше разрушена в Италия
Голяма част от размяната на послания е била просто теории, показва изданието, само че не всичко е било толкоз безобидно. Участниците са си разменяли инструкции за правене на взривни устройства или препоръки за трансформация и придобиване на оръжие. Основната им активност, обаче, е била обвързвана с разпространяването на пропагандни материали.
От кореспонденцията излиза наяве, че групировката е считала за свои врагове на практика всички, предлагайки да се разстрелят служителите на реда, политиците, евреите, либертарианците, консерваторите, комунистите, либералите, тъмнокожите, хомосексуалистите и транссексуалните.
Всеизвестен факт е, че хората с радикални възгледи поддържат връзка между тях на интернационално равнище.
Според шефа на полицията за сигурност в Естония (КАПО), радикализацията в интернет е огромен публичен проблем и световно събитие, за оправянето с което е належащо интензивно интернационално съдействие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР