Службите в Троянския манастир Успение Богородично на Възкресение Христово тази

...
Службите в Троянския манастир Успение Богородично на Възкресение Христово тази
Коментари Харесай

Троянският манастир посреща Възкресение Христово с извънредни мерки

Службите в Троянския манастир " Успение Богородично " на Възкресение Христово тази година, поради изключителното състояние, ще преминат със строга организация, с цел да се избегне скупчване на хора и да се спазят ограниченията против разпространяването на COVID-19 , заяви йеромонах Стефан.

Тази вечер службата ще стартира в 23.30 часа на квалифициран подиум в двора на манастира. Когато присъстващите намалеят, в църквата ще бъде отслужена Светата литургия.

Утре, в 12.00 часа, ще бъде отслужена така наречен Служба на Второ Възкресение, или празнична пасхална вечерня с прочитане Евангелието за Възкресението на разнообразни езици.

Богослуженията минават при съблюдаване на всички избрани ограничения на Националния действен щаб, министъра на опазването на здравето и Светия синод.

" За задачата сме организирали човекопотока в два коридора - влизащи и излизащи. В храма се позволява по един човек и след всеки се дезинфекцират иконите и местата, до които той се е допирал ", сподели йеромонах Стефан и добави, че за организацията оказват помощ доброволци.

" За този най-светъл празник искам на българския народ, преди всичко, здраве, по-късно поисквам на всички да не се отчайват, да не униват, а да имат вяра в Бога. Защото събитието на Възкресението, което ще отбележим довечера, ни споделя, че вяра постоянно има, светлината в мрака свети. Щом Христос възкръсна за нас, християните, за хората въобще, към този момент няма нищо ужасно и непостижимо, добави духовникът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР