Службите се нуждаят от инструменти за прихващане на разговоритеКатрин Де

...
Службите се нуждаят от инструменти за прихващане на разговоритеКатрин Де
Коментари Харесай

Европол: 5G дава предимство на престъпниците спрямо полицията

Службите се нуждаят от принадлежности за прихващане на диалозите

Катрин Де Боле предизвести, че европейските правоприлагащи организации са изложени на риск да изостанат от развиването на технологиите (снимка: Европол)

Европейските правоприлагащи организации, които ще изгубят опцията да употребяват мобилните устройства на нарушители с стартирането на 5G, би трябвало да дискутират казуса по- овреме, когато се модернизират информационните мрежи, съобщи шефът на Европол – Катрин Де Боле , представена от Ройтерс.

Призовавайки водачите на Европейски Съюз за по-големи пълномощия за битка с технически-обезпечените нарушители, Катрин Де Боле съобщи, че държавите-членки към момента нямат вътрешни разпореждания или технологии, които да запълнят празнината, която ще се отвори в полицията, когато 4G мрежите остареят.

Европейските полицейски управляващи могат да подслушат и наблюдават търсените нарушители посредством мобилни информационни устройства в 4G мрежите, само че не и да употребяват тези принадлежности 5G мрежите, акцентира Де Боле.

„ Това е един от най-важните принадлежности за следствие, с които разполагат полицейските чиновници и служби, тъй че в бъдеще имаме потребност от него ”, сподели тя в изявление, като даде образец с намирането на отвлечено дете.

По думите й, европейските правоприлагащи организации са влезнали в договаряния за прехода към 5G с софтуерни компании и политици прекомерно късно. Сега чиновниците са принудени да търсят способи за ограничение на вредите, когато полицията бъде лишавана от опциите за сериозно следствие през 5G.

Европол разгласява отчет за битката с закононарушенията в цифровата епоха, който разказва възприемането от престъпни лица на нови криптирани информационни принадлежности, 3D технология за щемпел и хакерски техники, ориентирани към евентуални жертви онлайн.
още по тематиката
В него се акцентира способността на терористите да употребяват самоуправляеми коли или дронове като оръжия, изкуствен интелект, който може да популяризира подправени вести, и високоскоростни квантови калкулации, които могат да оказват помощ за кракване на криптирани кодове.

Полицейските организации „ не бяха задоволително гласовити ”, когато политиците и комерсиалните компании обсъждаха технологията 5G, а Де Боле бие паника, с цел да избегне повтаряне на тази бездейност.

„ Най-големият риск е, че не сме задоволително наясно с развиването на софтуерно равнище. Трябва да разберем какво се случва и да се опитаме да предложим отговори ”, сподели тя. „ Трябва да сме на масата, където те [политиците и фирмите] разискват софтуерното развиване, където разискват стандартизацията ”, прикани Де Боле.

Европол действа от 1999 година като европейска групова полицейска организация, която се бори с трансграничната проведена престъпност, тероризма и киберпрестъпността в Европейски Съюз. Агенцията има 900 чиновници в Хага.

Сега Агенцията договаря с Брюксел за удвояване на бюджета си до 2027 година – от сегашните 138 млн. евро, с цел да усъвършенства опциите си за противопоставяне на киберпрестъпленията.

Европол би трябвало да се трансформира в платформа за модернизиране на полицейските сили на Европейски Съюз посредством създаване на цифрови принадлежности и технологии, акцентира Де Боле.

За тази цел Европол ще се нуждае от по-голяма политическа и финансова поддръжка от европейските институции. В идващия седемгодишен бюджетен интервал на Европейски Съюз от 2021 до 2027 година „ се нуждаем от удвояване на парите, които имаме през днешния ден ”, сподели Де Боле.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР