Службите предупреждават британците за възможна атака срещу катедралата в Барселона,

...
Службите предупреждават британците за възможна атака срещу катедралата в Барселона,
Коментари Харесай

Внимание! "Ислямска държава" удря един от символите на Барселона

Службите предизвестяват британците за допустима офанзива против катедралата в Барселона, написа английският вестник Daily Star. Испанската полиция се активизира за защитата на туристически горещи точки в опит да даде спомагателна степен на отбрана на фона на заканите от "Ислямска страна ".

Още 40 хиляди служители на реда са ситуирани в горещи туристически точки като част от интервенция "Лято ", стартирана от испанското вътрешно министерство. Те ще бъдат позиционирани в основни туристически обекти, в това число гари, хотели, заведения за хранене и плажове до края на пиковия сезон.
Целта на интервенция "Лято " е да "предприеме съответни дейности за приемане на информация за попречване на терористични актове ", като в същото време "засили ограниченията за сигурност на събития и места, които ще привлекат огромен брой хора ". В същото време полицията е повишила равнището на риск от тероризъм до равнище "четири от пет вероятни ".
Британското външно министерство предизвести, че терористичните офанзиви в Испания са "вероятни ". В предизвестието се споделя: "Терористите евентуално ще се опитат да извършат набези в Испания.
Атаките могат да бъдат безразборни, в това число тук-там, посещавани от чужденци. Испанските управляващи подхващат ограничения за отбрана на посетителите, само че би трябвало да бъдете бдителни и да следвате напътствията на локалните управляващи. "

Джихадистаката формация "Ал-Мунтасир " е отправила три закани за Барселона през миналия месец посредством разнообразни сметки в обществената мрежа "Туитър ", се оповестява от английското външно министерство.
За последната опасност джихадистите са употребявали фотография на емблематичната катедрала Саграда Фамилия в Барселона. Местната каталунска полиция е разгласила изказване с молба към обществеността да споделя в обществените медии, къде са ситуирани анти-терористични контролни пунктове.
"Ал-Мунтасир " са издали закани и за други елементи на Испания, в това число за северната баска провинция.
В изказване на каталунската полиция се споделя: "Ще видите увеличение на контрола на събитията и полицейските патрули, употребяващи огромни оръжия. "
Барселона беше обект на терористично нахлуване през август 2017 година, при което са убити общо 16 души и са ранени 130 души, когато камион се вряза в пешеходна улица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР