Службите по време на Великденските празници ще бъдат извън храмовете.

...
Службите по време на Великденските празници ще бъдат извън храмовете.
Коментари Харесай

Вече е ясно как ще отбележим Великден! Забраняват се....

Службите по време на Великденските празници ще бъдат отвън храмовете.

Такава договореност са постигнали на среща в Светия синод шефът на Оперативния щаб военачалник Венцислав Мутафчийски и вицепремиерът Томислав Дончев.

За реда по време на службите навън ще следи полицията, в това число и за отстоянието сред хората.

За самия метод на пропускане в храмовете ще наблюдават свещениците. Там няма да се разрешава скупчване на огромно количество хора.

Лично Мутафчийски видял от репортажите на медиите, че се съблюдава отдалеченост при визитата в храмовете.

Големите служби ще се излъчват и по малкия екран и онлайн, а самите свещеници ще призоват миряните да бъдат по-сдържани при посещаване в храмовете и да съблюдават дистанцията.

Нашите апели да няма събиране на хора няма да отслабнат и ние считаме, че голяма част от българите ще могат почувстват със сърцето си, въпреки и не във храмовете, това, което се случва в храмовете, означи Мутафчийски.

Светият Синод ще излезе със особено известие и със особено послание кои служби ще бъдат отвън храмовете. Вътре в самите храмове няма да има служби, увери военачалник Мутафийски.

Той уточни и че имат написания с оглед незаразяване на доста хора и тяхното ограничение - на които ще бъде давано причестяване и по метода, по който ще бъде давано причестяване. Църквата също е загрижена за своите чиновници, да бъдат предпазени с защитни маски, ръкавици. Всички тези неща ще бъдат направени, добави Мутафчийски.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР