Пакистан полага усилия за спасяването на 6 деца и 2 мъже, блокирани в седалков лифт

...
Службите на пакистанските спешни служби, използващи хеликоптер, започнаха спасителна операция,
Коментари Харесай

Службите на пакистанските спешни служби, използващи хеликоптер, започнаха спасителна операция, за да се опитат да спасят шест деца и двама мъже в капан в седалков лифт, висящ на 350 метра, или около 1150 фута, над земята в северозападната част на страната

От Асошиейтед прес, 22 август 2023 г., 4:51 ч.

ПЕШАВАР, Пакистан -- Пакистанските служители за спешна помощ започнаха спасителна операция, за да се опитат да спасят шест деца и двама мъже, блокирани в седалков лифт, след като един от кабелите му се откъсна във вторник, оставяйки го да виси високо над земята в северозападната част на страната.

Седалковият лифт е монтиран през речен каньон, свързващ села в област Батаграм в провинция Хайбер Пахтунхва. Използван е от местните селяни за пресичане на реката и съкращаване на разстоянието до близките училища, държавни служби и други предприятия.

Таймор Хан, говорител на органа за управление на бедствия, каза, че седалковият лифт е висял на 350 метра (1150 фута) над земята в продължение на шест часа, преди да бъде изпратен хеликоптер сайтът, за да опитате да изтръгнете осмицата от седалковия лифт.

Временият министър-председател на Пакистан Анваар-ул-Хак Какар нареди спасяването с хеликоптер, каза Хан.

Много селяни в планинските райони на Пакистан използват такива седалкови лифтове, за да скъсяват разстоянията и да пътуват, а неопределен брой хора умират или са ранени всяка година при инциденти, свързани с лошо поддържаните седалкови лифтове.

Десет души бяха убити, когато лифт на кабинков лифт, монтиран от местни селяни в популярния планински курорт Мъри, се счупи и падна в пропаст, дълбока стотици фута през 2017 г. < /p>

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР