Службата за военно разузнаване на Обединеното кралство съобщи, че четирима

...
Службата за военно разузнаване на Обединеното кралство съобщи, че четирима
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Уволнени са четирима от петимата руски генерали, командвали инвазията

Службата за военно разузнаване на Обединеното кралство заяви, че четирима от петимата генерали, които са отговаряли за оперативното командване на съветските сили по време на нашествието в Украйна през февруари 2022 година, към този момент са били принудени да подадат оставка. Това сочи ежедневният обзор на разследващата информация, оповестен в Twitter на английското министерство на защитата.

Според английските специалисти командирите, които са заменили уволнените генерали, " до момента не са създали съвсем нищо, с цел да подобрят бойните интервенции на Русия ". Разузнавателната организация не оповестява имената на уволнените съветски генерали.

В сводката се твърди, че съветското военно управление, отговарящо за " специфичната интервенция " в Украйна, се оправя все по-зле. В прегледа се споделя, че на тактическо равнище " все по-остро се усеща дефицитът на подготвени младши офицери, които да провеждат и управляват новомобилизираната войска.

Според английското разузнаване неприятното командване на равнище младши офицери " евентуално способства за ниския морал и слабата единодушие на подразделенията в доста елементи на съветските въоръжени сили ".

На 8 октомври съветското министерство на защитата назначи нов пълководец на съветските войски в Украйна - военачалник Сергей Суровикин. Тогава за първи път от началото на нашествието в Украйна съветското министерство на защитата разкри името на индивида, който управлява войските. Вчера Суровикин даде изявление, в което дефинира обстановката в Херсонска област като тежка - нещо нетипично за държанието на съветското командване. Жителите в Херсон бяха призовани да се изтеглят със известие тази заран.

Междувременно се появи и реакция от Киев по отношение на протичащото се в града и региона.

" Руснаците се пробват да сплашат жителите на Херсон с подправени послания за обстрел на града от нашата войска, както и да пробутат агитационен трик с евакуацията. Доста примитивна тактичност, като се има поради, че украинските въоръжени сили не обстрелват украински градове - това го вършат само съветските терористи, като самолети падат върху жилищни здания даже в Русия ", написа ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак.

Междувременно бяха възобновени съветските обстрели на украински градове, за гърмежи и работа на Противовъздушна отбрана бе обявено в Киев, Виница, Ивано-Франковск, Чернигов и други.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР