Службата за вътрешни приходи е събрала 160 милиона долара неплатени

...
Службата за вътрешни приходи е събрала 160 милиона долара неплатени
Коментари Харесай

IRS е събрала 160 милиона долара просрочени данъци чрез репресии срещу милионерите

Службата за вътрешни доходи е събрала 160 милиона $ неплатени налози тази година посредством репресии против милионери, които не са платили дължимото, заяви организацията в петък.

Неотдавнашните старания за ориентиране към хората с високи приходи бяха подсилени от увеличението на федералното финансиране, предоставено от демократите предходната година посредством Закона за понижаване на инфлацията. Републиканците разкритикуваха размера на парите, които IRS получава, а бъдещото финансиране е нестабилно.

През септември IRS стартира да търси дължими налози от към 1600 данъкоплатци с приход над 1 милион $ и над 250 000 $ данъчен дълг. Досега IRS е затворила 100 от тези случаи, събирайки 122 милиона $, заяви петък.

По-рано тази година IRS събра 38 милиона $ от повече от 175 лица с високи приходи. Това довежда общата сума до 160 милиона $ до момента тази година.

„ Мисля, че доказателствата, които видяхме досега, във връзка с сумата, която сме възстановили... сочат, че това е извънредно значимо изпитание за нас “, сподели комисарят на IRS Дани Верфел по време на диалог с кореспонденти.

В един сполучлив случай субект беше наказан да заплати повече от 15 милиона $ реставрация предишния месец за подправяне на персонални разноски като подлежащи на приспадане бизнес разноски, в това число построяването на имение от 51 000 квадратни фута, цялостно с външна басейн и билярдна къща, както и стадиони за тенис, баскетбол и боче, съгласно прессъобщение на IRS. Лицето също по този начин е фалшифицирало разноски за първокласни транспортни средства, творби на изкуството, участия в кънтри клубове и домове за децата си.

Друг човек се призна за отговорен предходната седмица за подаване на подправени данъчни заявления и изплъзване на повече от 670 000 $ от бизнеса му. Лицето е похарчило 110 000 $ за персонални разноски и 502 000 $ за хазарт, сподели IRS.

Усилията на организацията да ускори правоприлагането имат за цел да понижат това, което е известно като „ данъчна разлика “, разликата сред дължимата сума и фактически събраната в точния момент от IRS сума. Най-новата оценка демонстрира, че 688 милиарда $ не са събрани през данъчната 2021 година.

Нови одити на огромни корпорации

IRS възнамерява да насочи нов фокус към битката с огромните корпорации, които не заплащат налозите, които дължат.

Агенцията ще се насочи към американски дъщерни компании на задгранични компании, които популяризират артикули в Съединени американски щати и не заплащат дължимите налози върху облагата, която печелят. Той ще стартира да изпраща вести за сходство идващия месец до към 150 дъщерни сдружения, с цел да „ повторят своите данъчни отговорности в Съединени американски щати и да подтикват самокоригирането “, се споделя в известието.

С навлизането на нови счетоводители в IRS при започване на 2024 година се чака те да стартират 60 одита на някои от най-големите корпоративни данъкоплатци. Целевите корпорации ще бъдат определени от счетоводителите на IRS благодарение на композиция от изкуствен интелект и експертни знания по тематиката които ще откриват по-добре данъчни измами. Използването на технология има за цел да помогне да се избегне натоварването на данъкоплатците с ненужни одити.

Основен ремонт в IRS

Законът за понижаване на инфлацията, който включва наредба за даване на 80 милиарда $ на IRS за 10 години, разреши на организацията да стартира цялостна проверка на своите интервенции. Работи за наемане на нов личен състав, актуализиране на технологиите, възстановяване на услугите за данъкоплатците и инспекция на данъчни измами.

Новите средства към този момент помогнаха за възстановяване на обслужването на данъкоплатците в IRS. През сезона на подаване на документи през 2023 година той отговори на 3 милиона повече позвънявания и понижи времето за изчакване на телефона до три минути от 28 минути спрямо миналата година.

В момента IRS работи върху построяването на своя лична безвъзмездна стратегия за подаване на данъчни заявления, известна като Direct File, която ще започва като лимитирана пилотна стратегия през идната година.

Данъчната работа също е задействала проект за дигитализиране на всички подадени на книжен притежател данъчни заявления до 2025 година Очаква се този ход да понижи времето за обработка на половина и да форсира възобновяване на средства с четири седмици.

Републиканците повдигнаха въпроси дали инвестицията от 80 милиарда $ в IRS ще докара до увеличени одити за междинните американци. По-рано тази година републиканските законодатели съумяха да си върнат 20 милиарда $ от финансирането в двупартийно съглашение за справяне с тавана на дълга.

Белият дом твърди, че съкращаването няма да промени фундаментално това, което IRS може да направи през идващите няколко години. Служители на администрацията на Байдън също неведнъж са казвали, че данъкоплатците, които печелят по-малко от 400 000 $ годишно, няма да бъдат изправени пред нарастване на одитите заради новото финансиране.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР