Службата за външно разузнаване на Украйна (СВР) разкри метод, чрез

...
Службата за външно разузнаване на Украйна (СВР) разкри метод, чрез
Коментари Харесай

Украйна оповести сценарий на Русия за манипулация на президентските избори

Службата за външно разузнаване на Украйна (СВР) разкри способ, посредством който Русия желае да повлияе на резултатите от президентските избори в страната. Подробности за схемата са оповестени на уеб страницата на ведомството, написа БГНЕС.
Руските спецслужби желали да съберат паспортните данни на починалите и изчезналите на територията на самообявилите се Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР) и да ги употребяват като " мъртви души " в избори.
" За единодушие да гласоподават на изборите с подправен паспорт, по този начин наречените специфични служби на ДНР и ЛНР оферират на украинските жители парични хонорари и пакети с хранителни артикули ", написа на уеб страницата на СВР.
Тази скица е една от няколкото, които СВР показва като предизвестие за опитите на Русия да манипулира вота. Според СВР Кремъл възнамерявал да обезпечи и " вярно " гласоподаване от страна на украинските трудови мигранти, работещи в Беларус и Казахстан. Съгласно СВР тези хора всекидневно са политически апатични.
Изборите в Украйна са планувани за 31 март.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР