Службата за сигурност на Украйна задържа агент на беларуското разузнаване,

...
Службата за сигурност на Украйна задържа агент на беларуското разузнаване,
Коментари Харесай

Киев: Арестувахме агент на Беларус, подготвял атентат

Службата за сигурност на Украйна задържа сътрудник на беларуското разузнаване, подготвял атентат в Киев, оповестиха от силовата конструкция.

Жителят на украинската столица бе заловен при опит да подпали автомобил край постройка на социална организация благодарение на горивни материали и пиротехника.

По време на разпита задържаният е признал, че е подавал подправени сигнали за бомби в разнообразни институции в Киев, отправял закани към публицисти и задгранични жители, събирал информация за украинските въоръжени сили, ситуирани около окупираните от проруските сепаратисти региони в Източна Украйна и провел акции край посолства на страни-членки на Европейския съюз и НАТО в символ на митинг против по думите му опитите за експанзия на НАТО против Русия и Беларус.

Мъжът е бил вербуван посредством съветски обществени мрежи и употребявал за връзка с Минск неразрешени в Украйна съветски обществени мрежи. За своята активност той е получавал парични преводи на банкова карта. "За подпалването на автомобила взех 100 000 хривни (около 3500 щатски долара) ", сподели той.

Мъжът е предаден на правораздаването. На него са повдигнати обвинявания за подготовка на терористичен акт и държавна измяна. Предвидените за тези закононарушения присъди варират от пет години отнемане от независимост до пожизнен затвор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР