Службата за сигурност на Украйна (ССУ) повдигна обвинения във военни

...
Службата за сигурност на Украйна (ССУ) повдигна обвинения във военни
Коментари Харесай

Службата за сигурност на Украйна обвини чеченския лидер Рамзан Кадиров във военни престъпления

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) повдигна обвинявания във " военни закононарушения " против чеченския водач Рамзан Кадиров , съобщи ТАСС.

" ССУ събра безспорни доказателства за осъществени военни закононарушения от страна на Рамзан Кадиров, началник на Чеченската република, против Даниил Мартинов, който е заместник-ръководител на Управлението на войските на Федералната национална армия на Русия в Чеченската република и против Хусеин Межидов, който е пълководец на тактическата група на 249-и обособен моторизиран батальон " Юг " от 46-а обособена оперативна бригада на Севернокавказкия регион на войските на Националната армия на Русия ", съобщи службата в " Телеграм ".

В известието се показва, че против Кадиров са повдигнати обвинявания по три члена от Наказателния кодекс, включително и за " водене на нападателна война " и " осъществяване на умишлени дейности за смяна на териториалните граници на Украйна ".

Межидов и Мартинов , който сега заема длъжността консултант на съветския министър на изключителните обстановки, с а упрекнати и в " нарушение на законите и обичаите за водене на война и грубо отношение към военнопленници или хора от цивилното население ".

Рамзан Кадиров интензивно поддържа съветските военни дейности в Украйна още от самото им начало и персонално е посещавал бойното поле, а чеченските специфични елементи " Ахмат " вземат участие в боевете в Донбас, отбелязва ТАСС. През април Кадиров бе създаден в чин генерал-лейтенант, добавя организацията. 

През 2020 година на чеченския водач бе присъдено званието генерал-майор, за което той заяви в обществените медии, като разгласява и фотография на указа. Освен това Кадиров е притежател на званието Герой на Руската федерация, което е най-голямото държавно отличие в Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР