Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи за поражението на

...
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи за поражението на
Коментари Харесай

СБУ: Украйна превърна руски радар за 100 млн. долара в гевгир

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) заяви за провалянето на съветски радар с огромен обхват в региона на Брянск, написа съветската работа на BBC.

Според обявеното от СБУ, става въпрос за осъвремененият комплекс " Небо-У " , благодарение на който съветските военни са проследявали украинските оръжия и са насочвали своите бомбардировачи.

Радарната система за 100 милиона $ бе изумена от седем дрона вид камикадзе. Това оповестиха за РБК-Украйна източници от СБУ, които подчертаха че комплексът " Небо-У " към този момент не действа и " евентуално се е трансформирал в гевгир ".

Унищожаването на радара (ако бъде потвърдено),  ще понижи способността на Русия да открива въздушни цели по северната граница на Украйна, което би трябвало да помогне на украинските въоръжени сили да организират разузнаване, да изстрелват безпилотни самолети и да употребяват по-добре армейската авиация в този регион.

Източници от СБУ оповестиха на украинските издания, че това е вторият комплекс " Небо-У " , унищожен от строя от украинското контраразузнаване. Първият е погубен в региона на Белгород.
 Русия упорства МААЕ да упрекна Украйна за офанзивите против нуклеарната централа
Русия упорства МААЕ да упрекна Украйна за офанзивите против нуклеарната централа

Докладът на Гроси бил неопределен, съгласно съветския представител
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР