Службата за сигурност на Украйна (СБУ) фабрикува дела срещу напълно

...
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) фабрикува дела срещу напълно
Коментари Харесай

Освободен пленник разказва как Украйна фабрикува обвинения срещу невинни

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) фабрикува каузи против изцяло почтени хора, вместо да търси шпиони, описа 85-годишният академик от Харков Мехти Логунов, който бе измежду разменените пленници сред Киев и сепаратистките републики ДНР и ЛНР на 29 декември.
„ През 2014 и 2015 година аз доста време прекарвах на площад Дзержински, както го назовавам у(сега е преименуван в площад на Свободата, в центъра на Харков) и гледах какво се случва. Смятах да напиша и пиша книга с условното заглавие „ Историята на „ еволюцията на достолепието ” в Харков ”. Естествено, аз разговарях с хора, следих, снимах видеа, правех фотоси и естествено, че желаех всички тези материали да включа в книгата ”, споделя Логунов, представен от Луганскинформцентр.
„ Тост няма защо да ми предявят обвинявания, не върших нищо, което да попадат под обвиняване за неправомерност, само че законът и СБУ са изцяло несъвместими занятия. Докараха ме в СБУ. Започнаха разпити, извършани от разнообразни лица, споделиха ми, че съм обвинен в шпионаж в интерес на Русия ”. Логунов добави, че на разпитите СБУ го наричало резидент на ГРУ, Главното разследващо ръководство.
„ Аз не съм резидент, не съм разузнавач, само че самоуважението ми много се подвигна. Колко единствено се издигнах, а, чак до резидент ”, майтапи се ученият. Гледах ги (разпитващите го ) като простаци. Все отново са контраразузнаване, а с какво се занимават – скалъпват дело. Казах им, че когато обявите, че сте ме заловили като резидент (на Русия),то те (истинските резиденти) дълго ще се смеят, та вие насочихте контраразузнавателна работа по лъжлива посока ".
При размяната ДНР и ЛНР предадоха на украинската страна 76 души, а получиха 124.
Последните дни доста от лицата, освободени от украинските управляващи, разкриха, че са били изтезавани, в това число с ток, с цел да признаят, че са работили за съветското разузнаване и са сътрудници на Кремъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР