Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е задържала жена агент

...
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е задържала жена агент
Коментари Харесай

Украйна залови руски агент 007 в Запорожие

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е задържала жена сътрудник на ФСБ в Запорожие, която е предавала на съветските служби информация за партизаните в избрани територии и за местонахождението на скривалищата с муниции на украинските въоръжени сили, оповестиха от ведомството.

Според СБУ дамата е пристигнала в града под прикритието на доброволка, а в действителност е изпълнявала задания на Руската федерация за определяне на разположението на частите на ВСУ.

Отбелязва се, че жителката на краткотрайно окупирания регион Полог в Запорожка област е била вербуван от специфичните служби на Руската федерация при започване на пълномащабното навлизане.

" От своя съветски инструктор тя е получила позивната " сътрудник 007 " и указания по какъв начин да прави разузнаване и подривна активност на територията на района. За да прикрие незаконните си дейности, колаборационистката се е представяла за доброволка. На краткотрайно окупираните територии тя употребила персоналните си връзки, с цел да събира информация за членовете на партизанското придвижване в южната част на страната за по-нататъшното им идентифициране ", се споделя в отчета на СБУ.



Според украинското разузнаване идната задача на сътрудника е била да откри контакти с украински бранители, с цел да откри местоположението и придвижването на частите на ВСУ, за което тя е пътувала до Запорожие.

" Планирала е да съобщи получените координати, както и данни за броя на персоналния състав и оборудването на силите за защита на окупаторите посредством особено основан неизвестен канал в Telegram. Служителите на СБУ обаче бързо разкриха и обезвредиха нарушителя ", оповестиха от СБУ.

Разследващите към този момент са я уведомили, че е обвинена в държавна измяна, осъществена по време на военното състояние, и съдът е избрал за нея превантивна мярка под формата на задържане под стража.

Източник: OFFNews
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР