Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е предоставила на американския

...
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е предоставила на американския
Коментари Харесай

Украйна показа кадри от атаката срещу Кримския мост с дронове Морско бебе“

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е предоставила на американския ефирен канал CNN извънредни фрагменти от юли на пробния безпилотен катер, употребен за офанзивата на Кримския мост – първата интервенция, за която украинските служби намерено поеха отговорност.

Атаката от 17 юли нанесе вреди на пътните платна на моста и, съгласно съветски публични лица, е лишила живота на двама цивилни. Тя бе втора по рода си против жизненоважното за Русия оборудване и сподели какъв брой мъчно е да се отбрани единствената самостоятелна връзка на страната с полуострова.

Ръководителят на СБУ Васил Малюк разкри пред CNN, че употребяваният дрон, наименуван " Морско бебе “ (Sea Baby), е плод на месеци работа, почнала тъкмо след началото на войната, съобщи " Фокус ". " Дроновете за надводна повърхнина са неповторимо откритие на Службата за сигурност на Украйна. Никоя от частните компании не взе участие в плана. С помощта на тези дронове неотдавна извършихме сполучливо поразяване на Кримския мост, на огромния десантен транспортен съд " Оленгорский горняк “ и танкера SIG “, цитира малкия екран думите му. Плавателният съд, ударен в Черно море, е превозвал гориво за съветската войска, съгласно изказванията на украинските службители.

СБУ е предоставила на CNN видеозапис от офанзивата през юли, който демонстрира екрана на водача моменти преди Sea Baby да заложи до 850 кг експлозиви на един от бетонните опорни стълбове на моста. Източници от службата предоставиха и два видеозаписа от камери за видеонаблюдение, които демонстрират момента на удара на дрон в автомобилната част на моста, а по-късно различен гърмеж на безпилотно устройство, удрящ железопътната част от противоположната посока.

 

Украйна бе сдържана във връзка с офанзивите, потвърждавайки присъединяване си в тях посредством анонимни изказвания и неразбираеми препратки към " неидентифицирани плаващи обекти “. Прякото изказване за отговорност на Малюк бележи пряк опит да предизвести Москва за опасността, която съставляват тези нови дронове за силите й, отбелязва малкия екран.

" Работим по редица нови забавни интервенции, в това число във водите на Черно море. Обещавам ви, ще бъде вълнуващо, изключително за нашите врагове “, акцентира Малюк.

Той също пое отговорност за първото украинско нахлуване против моста на 8 октомври, само че отхвърли да даде детайлности. Обстоятелствата на офанзивата, която наподобява е породена от гърмеж на движещ се камион по моста, остават неразбираеми.

По думите на Малюк офанзивата с безпилотен катер от юли е резултат от месеци на подготовка. Операцията е била взаимна с украинския флот и в ръководенето й е взел участие адмирал Алексий Нейжпапа.

" На последния стадий от подготовката не можехме даже да мислим за сън или храна. Бяхме изцяло съсредоточени върху интервенцията. Последните дни бяха много напрегнати. Когато стана детонацията, бяхме толкоз щастливи и започнахме да се поздравяваме. Това беше доста прочувствен миг за всички нас и нашата победа, която несъмнено ще пристигна скоро “, показа Малюк пред малкия екран.

По думите му западните сътрудници на Украйна са показали интерес към интервенциите на СБУ и предпочитание да се поучат от техния опит " Но те не вземат участие в нашите интервенции, нито ни дават съоръжение или нещо друго. Тези дронове се създават в подземна индустриална база на територията на Украйна. Целите, които загатнах, са законни цели съгласно украинските и интернационалните закони “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР