Службата за сигурност на Украйна съобщи в сряда, че е

...
Службата за сигурност на Украйна съобщи в сряда, че е
Коментари Харесай

Украйна разследва видео, в което руски войници обезглавяват украински военнопленник

Службата за сигурност на Украйна заяви в сряда, че е почнала следствие на публикувано в обществените медии видео, което демонстрира обезглавяването на украински военнопленник.

Във видеообръщение, оповестено в Туитър в сряда, украинският президент Володимир Зеленски назова съветските сили " зверове " поради видеото на хипотетичното обезглавяване. То не е без значение тествано.

На записа се вижда по какъв начин мъж в униформа обезглавява военнопленник, носещ жълта лента на ръката, употребена от украинските бойци.

Кремъл назова видеото " извънредно ", само че добави, че достоверността му би трябвало да бъде проучена, защото " живеем в свят на имитации ".

" Има нещо, което никой в света не може да пренебрегне: какъв брой елементарно убиват тези зверове. Ние няма да забравим нищо, нито ще извиним на убийците ", сподели Зеленски.

Службата за вътрешна сигурност на Украйна сподели, че следствието ще се опита да дефинира дали е имало военно закононарушение.

" Ние ще намерим тези нечовеци... те несъмнено ще бъдат осъдени за това, което са създали ", сподели шефът на Службата за сигурност на страната Васил Малюк .

По-рано Андрий Йермак , основен консултант на Зеленски, написа в Телеграм, че " ще се понесе отговорност за всичко ".

Предполага се, че видеото е снимано от членове на частната съветска войска от наемници " Вагнер " в региона на разрушения след седмици яростни боеве източен украински град Бамут .

В началото на март в обществените мрежи с изтезанието на украински военнопленник.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че " това са ужасни фрагменти и първо би трябвало да се ревизира достоверността ". " Ако се удостовери, тогава би трябвало да намерим къде и от кого ", сподели той.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели, че е " неуместно ", че Русия сега държи ротационното председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, до момента в който " съветските терористи " са нахлули в Украйна.

Наскоро за наблюдаване на правата на индивида в Украйна съобщи, че е " ужасена " от " изключително ужасяващите видеоклипове " на изтезания на военнопленници.

От своя страна Европейски Съюз съобщи, че остава зает с търсенето на отговорност от военнопрестъпниците.

Откакто съветските войски нахлуха в Украйна през февруари 2022 година, Русия е упреквана в осъществяване на разнообразни военни закононарушения, обвинявания, които тя отхвърля.

По-рано през април Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида гласоподава с огромно болшинство за удължение и разширение на мандата на проверяващия вероятни военни закононарушения в Украйна орган.

Според Женевската спогодба за отнасяне на военнопленниците, подписана и от Русия, и от Украйна, на пандизчиите би трябвало да се подсигурява живот и хуманни условия на задържане. Екзекуциите или малтретирането на военнопленници са военни закононарушения.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР