Службата за сигурност на Украйна провежда обиски на територията на

...
Службата за сигурност на Украйна провежда обиски на територията на
Коментари Харесай

Украинските власти обискират контролирани от Москва манастири за подривна дейност

Службата за сигурност на Украйна организира обиски на територията на Киево-Печорската лавра и в манастири в Ровенска област, следени от московската патриаршия, оповестяват украинските медии.  

Укринформ прецизира, че става дума за взаимна контраразузнавателна интервенция с Националната полиция и Националната армия, ориентирана против активността на съветските спецслужби.

Органите на реда ревизират данни за потребление на църковни пространства за укриване на диверсионно-разузнавателни групи на съперника и задгранични жители, както и на оръжие. Обиските протичат при директно присъединяване на представители на църквата и правоохранители, според законовите процедури, се споделя още в обявата.  

Агенцията отбелязва, че интервенцията в Киево-Печорската лавра цели да не се допусне тази обител да бъде употребена като център на " съветския свят ". Проверява се дали лица, пребиваващи на нейната територия не са свързани с незаконна активност и не нанасят щета на държавния суверенитет на Украйна.

Посочва се също, че на фона на въоръжената съветска експанзия нараства рискът от терористични актове, диверсии, взимане на заложници, изключително тук-там с огромно скупчване на хора.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР