Службата за сигурност на Украйна подготвя мащабни провокации в Азовско

...
Службата за сигурност на Украйна подготвя мащабни провокации в Азовско
Коментари Харесай

ДНР: Украйна се готви да потапя чужди кораби в Азовско море

Службата за сигурност на Украйна приготвя огромни провокации в Азовско море. Това разгласи представителят на националната милиция на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) Едуард Басурин, представен от Донецката новинарска организация, която е следена от проруските сепаратисти.

По негови данни, украинските специфични служби разработвали от началото 2019 година " няколко сюжета на провокации във водите на Азовско море ", в това число потапяне на търговски кораби, " освен това както украински, по този начин и непознати ".

Басурин подчертал, че под прикритието на ескалацията на напрежението украинските служби можели да се опитат да нахлуят от морето на територията на ДНР.

Положението с корабоплаването в Азовско море се утежни при започване на годината. През март Украйна арестува траулера " Норд " с 10 руснаци на борда. Капитанът е изправен пред пет години затвор за нелегално посещаване в Крим " за да навреди на държавните ползи ". През август в пристанището на Херсон беше арестуван танкерът " Механик Погодин ".

Москва преглежда дейностите на Киев като " морски тероризъм " и отговори посредством усилване на пограничните инспекции в своята част на Азовско море. Тогава украинската гранична защита упрекна съветските управляващи в " строга политика на задържане и инспекция на корабите ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР