Службата за сигурност на Украйна е заловила в Киев един

...
Службата за сигурност на Украйна е заловила в Киев един
Коментари Харесай

Ключов лидер на Ислямска държава е заловен в Украйна

Службата за сигурност на Украйна е заловила в Киев един от водачите на интернационалната терористична организация Ислямска страна с прозвището Ал Бара Шишани, оповестява „ Украински вести “.

Според известието на службата, от 2012 година жителят на Грузия с въпросното название е заемал длъжността амир на джамаата „ Ахадун Ахат “ в провинция Латакия в Сирия.

През 2013 година той е бил на един от висшите постове в Ислямска страна – заместител на военния амир. През 2016 година се открил в Турция, където траял да координира активността на терористичната организация. През лятото на 2018 година е дошъл в Украйна с подправен паспорт, където траял с координацията.

Ал Бара Шишани е арестуван до частния дом, където живеел. Портретната експертиза потвърдила, че хванатият чужденец фактически е търсен водач на Ислямска страна.

В момента той е в ареста в очакване на екстрадиция. Коя страна обаче ще го одобри, Службата за сигурност на Украйна не оповестява. Проверява се информация за негово присъединяване в осъществени закононарушения на украинска територия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР