Службата за контрол върху застрахователните компании на Република Кипър публикува

...
Службата за контрол върху застрахователните компании на Република Кипър публикува
Коментари Харесай

Как да предявим претенциите си към фалиралия застраховател Олимпик

Службата за надзор върху застрахователните компании на Република Кипър разгласява спомагателни упътвания за кредиторите след разкриване на произвеждане по разпродажба на „ Olympic Insurance Co. Ltd “ - сдружението, извършващо активност на територията на Република България посредством „ Застрахователна компания Олимпик - клон България”, заяви Комисията за финансов контрол.

Българският финансов регулатор разяснява, че отговорността за установяване на масата на несъстоятелността, процесът по предявяване на искания, както и изплащането на компенсации са напълно в юрисдикцията и прерогативите на кипърските органи, а точно Надзорния орган на Кипър и ликвидаторите, назначени в „ Olympic Insurance Co. Ltd “

Както "Банкеръ' към този момент писа, на 30 юли способният съд в Никозия постанови решение за разкриване на произвеждане по разпродажба на сдружението, като всеки един от близо 200 хиляди консуматори на компанията в България се явява неин заемодател.

За застрахованите в "Олимпик ", които имат искания към сдружението, само че към момента не са ги предявили, е посочена следната е-поща - [email protected] Към писмото би трябвало да са приложени всички доказателства, които я обосновават.

Предявяването на рекламация би трябвало да бъде подадено в период от 35 дни от обявата на Решението за разпродажба (23.08.2019 г.) в Официалния вестник на Република Кипър. Предявяването на рекламация е с клетвена декларация или персонално като заемодател или посредством прокурист пред нотариус, в посолството на Кипър в България или пред секретар на съда в Кипър.

Всички детайлности за процедурата четете тук
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР