Службата за контрол върху застрахователните компании на Република Кипър публикува

...
Службата за контрол върху застрахователните компании на Република Кипър публикува
Коментари Харесай

Службата за контрол върху застрахователните компании на Кипър с допълнителни упътвания за кредиторите след ликвидацията на Олимпик

Службата за надзор върху застрахователните компании на Република Кипър разгласява спомагателни упътвания за кредиторите след разкриване на произвеждане по разпродажба на „ Olympic Insurance Co. Ltd “ - сдружението, извършващо активност на територията на Република България посредством „ Застрахователна компания Олимпик - клон България”. Това оповестиха от пресцентъра на Комисията по финаонсов контрол.

След като на 30.07.2019 година, способният съд в гр. Никозия, Република Кипър постанови решение за разкриване на произвеждане по разпродажба на “Olympic Insurance Co. Ltd “, сдружението, извършващо активност на територията на Република България посредством „ Застрахователна компания Олимпик - клон България” КЧТ, ЕИК200737120, към този момент е оповестено и „ Упътване (под формата на въпроси и отговори) за кредитори за подаване на искания по отношение на застрахователна компания „ Олимпик “ за застрахователни полици, издадени в други страни членки на Европейски Съюз “ („ Упътване “).

Отговорността за установяване на масата на несъстоятелността, процесът по предявяване на искания, както и изплащането на компенсации са напълно в юрисдикцията и прерогативите на кипърските органи, а точно Надзорния орган на Кипър и ликвидаторите, назначени в „ Olympic Insurance Co. Ltd “. Въпреки това, Комисията за финансов контрол на Република България се стреми да комуникира интензивно с Надзорния орган върху застраховането на Кипър и да следи процеса по разпродажба, с цел да осведоми навреме българските консуматори за всяка значима информация, касаеща потърпевши от банкрута на „ Застрахователна компания Олимпик - клон България”.

С оглед на това на страницата на КФН през днешния ден е оповестен всекидневен превод на български език на „ Упътването “, в което се съдържа информация за това какво се чака от засегнатите лица, с цел да предявят техните искания, регламентираните за това периоди, и документи, които би трябвало да се дават за доказване на претенциите си.

Всеки български жител, консуматор на услуги от „ Застрахователна компания Олимпик - клон България” и потърпевш от банкрута на компанията има опция да прочете информацията и да предприеме нужните стъпки. В случай, че заинтригуваните консуматори не подхващат нужните дейности е допустимо да не могат да получат задоволство от имуществото на банкрутиралата компания.

Преводът на „ Упътването “ включва линкове към поканата за предявяване на искания и формуляра за предявяване на искания на уеб страницата на Надзорния орган върху застраховането в Кипър на британски език, както и линкове към уеб страницата на ЗК Олимпик Клон България КЧТ, в който същата информация е оповестена и на британски и на български език.

Основни източници за настояща информация, която да бъде в интерес на всички заинтригувани страни, продължава да се разгласява на следните адреси:
http://mof.gov.cy/en/publications/1-insurance-companies-control-service/2-announcements
http://www.olympicins.bg/
https://www.fsc.bg/
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР