Службата за контрол върху застрахователните компании на Кипър публикува допълнителни

...
Службата за контрол върху застрахователните компании на Кипър публикува допълнителни
Коментари Харесай

Публикувани са упътвания за кредиторите на фалиралата "Олимпик"

Службата за надзор върху застрахователните компании на Кипър разгласява спомагателни упътвания за кредиторите след разкриване на произвеждане по разпродажба на Olympic Insurance Co. Ltd. - сдружението, извършващо активност на територията на България посредством " Застрахователна компания Олимпик - клон България ", заяви Комисията за финансов контрол.

След като на 30 юли съд в Никозия реши да открие произвеждане по разпродажба на компанията, към този момент е оповестено и " Упътване (под формата на въпроси и отговори) за кредитори за подаване на искания по отношение на застрахователна компания " Олимпик " за застрахователни полици, издадени в други страни - членки на Европейски Съюз " ( " Упътване " ). То може да бъде прочетено тук.

Отговорността за установяване на масата на несъстоятелността, процесът по предявяване на искания, както и изплащането на компенсации са напълно в юрисдикцията и прерогативите на кипърските органи, а точно надзорният орган на Кипър и ликвидаторите, назначени във банкрутиралата компания, напомня комисията. Тя е разгласила на страницата си превод на български на упътванията. Той може да бъде забелязан тук.

В тях има информация за това какво се чака от засегнатите, с цел да предявят техните искания, регламентираните за това периоди и документи, които би трябвало да се дават за доказване на претенциите си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР