Службата за държавна сигурност на Латвия твърди, че разузнавателните агенции

...
Службата за държавна сигурност на Латвия твърди, че разузнавателните агенции
Коментари Харесай

Русия изучава мерките на Латвия с пандемията в случай на военен конфликт

Службата за държавна сигурност на Латвия твърди, че разследващите организации на " враждебни страни " учат работата на институциите на републиката в подтекста на пандемията с ковид, за да схванат способността им да реагират при положение на евентуална военна борба . Това умозаключение се съдържа в отчет, оповестен в понеделник от Държавната работа за сигурност за 2020 година, извадки от който са представени от локалната организация LETA, представена от ТАСС.

" Пандемията COVID-19 сътвори освен провокации, само че и невиждани благоприятни условия за разследващите служби на враждебни страни . "

 В Русия: Съединени американски щати приготвят Прибалтика за война с Москва
В Русия: Съединени американски щати приготвят Прибалтика за война с Москва

Колко пари харчат Съединени американски щати за това?

" Действията на виновните органи по време на пандемия показват готовността на страната да се оправи с спешни обстановки и откакто изследва дейностите им, разследващите служби на недружелюбни страни могат да разпознават и предскажат способността на разнообразни ведомства да реагират при положение на евентуална военна борба . "

" Поради това, в допълнение към нормалните инструкции, през 2020 година съветските специфични служби се концентрираха и върху настоящи въпроси в подтекста на COVID-19 ", се споделя в документа.

" Както и в предходни години, най-сериозните закани за сигурността в региона на контраразузнаването идваха от съветските специфични служби . Имаше и възходящ интерес от страна на китайските разследващи служби ", се споделя в отчета.
 Британски командоси и Ми-6 погват съветското разузнаване по света
Британски командоси и Ми-6 погват съветското разузнаване по света

Началникът на армията предложи те да бъдат сложени на друга траектория в новите проекти

Службата за държавна сигурност добавя, че ограниченията подхванатите в Латвия и други страни за попречване на разпространяването на ковид са затруднили задграничните разследващи служби , в това число принуждавайки ги да събират информация от разстояние.

" Тъй като пандемията COVID-19 понижава опциите за разузнаване лице в лице, смисъла на различните разследващи платформи като кибер разузнаване, сателитно разузнаване и събиране на разследващи данни с отворен код нараства ", споделя отчетът.

Разузнавателните служби на " недружелюбни страни " към момента се интересуват от бойните елементи на НАТО в Латвия , ролята в Северноатлантическия алианс и Европейски Съюз, вътрешната, външната и отбранителната политика, социално-икономическата обстановка в републиката, положението на правоприлагащите органи, държавните институции, както и позицията в стратегически значими браншове и уреди от сериозна инфраструктура .
 Литовското разузнаване: Китай и Русия използват COVID-19 за геополитика
Литовското разузнаване: Китай и Русия използват COVID-19 за геополитика

Освен шпионаж, Русия употребява и военната си мощност, с цел да сплаши съдружниците от НАТО и да въздейства на съседите в ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР