Службата по трудовите и социални въпроси към Министерството по труда

...
Службата по трудовите и социални въпроси към Министерството по труда
Коментари Харесай

Министерството на труда ще разяснява правата на българските граждани в Кипър

Службата по трудовите и обществени въпроси към Министерството по труда и обществената политика провежда осведомителни дни за български жители в Кипър в интервала 17-22 юни, оповестиха от външно министерство.
 
Гражданите ще имат опция да зададат въпроси за трудови и осигурителни връзки и да получат информация за процедурите по потвърждаването на застрахователен стаж в Европейски Съюз за разнообразни осигурителни опасности.
 
Осигурени са съвещания по отношение на другите типове компенсации - за напреднала възраст (пенсии), безработица, майчинство, неработоспособност и други Ще бъдат разяснени на практика въпроси по отношение на процедурите за засвидетелствуване на застрахователен стаж и спецификите за изчислението му в Кипър.
 
Информационните дни на 17 и 18 юни ще се проведат от 9:00 до 13:00 часа в Никозия , в постройката на посолството на България (адрес: 13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi, Nicosia). Представител на Министерството на труда, обществените грижи и общественото обезпечаване на Кипър също ще участва на събитието на 18-ти юни. На 22-ри юни 2019 година СТСВ провежда информативен ден в гр. Ларнака. Той ще се организира от 9:30 до 14:00 часа. Адресът на събитието е ул. " Константинос Калогера " 87, офис 3.
 
Службата по трудовите и обществени въпроси е основана в Атина, Гърция. Тя има пълномощия за консултиране и подкрепяне на българските жители в Кипър при практикуване на трудова активност и използването на съответните социално-осигурителни права в границите на координацията на системите за обществена сигурност на държави-членки на Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР