Службата по трудовите и социални въпроси към Министерството на труда

...
Службата по трудовите и социални въпроси към Министерството на труда
Коментари Харесай

МТСП организира информационен ден за социалното осигуряване в Кипър

Службата по трудовите и обществени въпроси към Министерството на труда и обществената политика и Посолството на България в Никозия, Кипър, провежда информативен ден на 23 октомври 2019 година

Заинтересованите български жители ще бъдат осведомени за осигурителните връзки и процедурите по потвърждаването на застрахователен стаж в разнообразни държави-членки на Европейски Съюз за другите осигурителни опасности. Консултациите ще се организират от 9 до 14 часа в постройката на Посолството на България в Никозия. Адресът е 13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi, Nicosia.

Консултациите ще бъдат ориентирани към другите типове компенсации, получавани въз основа на застрахователен принос като компенсации за напреднала възраст (пенсии), безработица, майчинство, неработоспособност и други Ще бъдат разяснени на практика въпроси по отношение на процедурите за засвидетелствуване на застрахователен стаж и спецификите за изчислението му в Кипър. В осведомителния ден ще се включи Мариос Димитриадис, специалист в Министерството на труда, обществените грижи и общественото обезпечаване на Кипър.

Службата по трудови и обществени въпроси е основана в Атина, Гърция, само че съветва и подкрепя българските жители в Кипър по въпроси за практикуване на трудова активност и използването на съответните социално-осигурителни права в границите на координацията на системите за обществена сигурност на държави-членки на Европейския съюз, каквито са България и Кипър, оповестяват от пресцентъра на МТСП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР