Службата по образованието в Хонконг обяви, че от понеделник спира

...
Службата по образованието в Хонконг обяви, че от понеделник спира
Коментари Харесай

Хонконг затваря училищата заради скок в броя на заразените с коронавирус

Службата по образованието в Хонконг разгласи, че от понеделник стопира занятията в учебните заведения поради внезапен скок в броя на инфектираните с ковид, съобщи Ройтерс.

Повечето от учебните заведения в азиатския финансов център са затворени още от февруари, като доста от тях минаха към образование онлайн или преподаване посредством видеоконферентна връзка. Много от интернационалните учебни заведения към този момент са в лятна почивка.

Вчера хонконгските управляващи оповестиха за 42 нови случая на вируса, 34 от които са резултат от локално заразяване - втори следващ ден, в който се регистрира растеж в броя на локално инфектираните. В някои от най-новите случаи инфектирани са възпитаници и родители, сподели секретарят по образованието.

Заразените от края на януари до момента са 1366, а седем от тях са умряли.

Хонконгската полиция заяви през днешния ден, че е арестувала седем души, "за помагачество " на мъж, който е обвинен, че е намушкал с нож служител на реда по време на състоял се на 1 юли митинг против новия закон за националната сигурност.

Задържани са петима мъже и две дами на възраст сред 24 и 71 години. Те са обвинени в оказване на помощ на хипотетичния нападател, в това число с пазаруване на самолетен билет и образуване на транспорта му до летището. Не изключваме опцията да има още арести, сподели върховен представител на силите на реда.

На 2 юли полицията задържа 24-годишен мъж на летището по съмнения, че е намушкал и ранил служител на реда по време на митинг единствено часове преди влизането в действие на новия закон. След митингите на 1 юли бяха задържани над 300 души. Срещу стачкуващите тогава бяха употребявани водни оръдия и сълзотворен газ.

Задържаните за помагачество на обвинения може да получат до 10 години затвор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР