Службата на търговския представител на Съединените щати (USTR) публикува официален

...
Службата на търговския представител на Съединените щати (USTR) публикува официален
Коментари Харесай

Съединените щати добавиха AliExpress към списъка с платформи за търговия, продаващи фалшиви продукти

Службата на комерсиалния представител на Съединените щати (USTR) разгласява формален лист с най-значимите пазари през 2021 година, които продават подправени и пиратски артикули. Списъкът включва както онлайн платформи, по този начин и физически пазари, които улесняват разпространяването на подправени артикули или нарушение на авторските права.

Според американския търговски регулатор продажбата на подправени артикули вреди на Съединените щати и вреди на американските служащи. Освен това самите служащи, участващи в нелегално произвеждане и търговия, са обект на интензивна употреба, а подправените артикули могат да съставляват риск за здравето както на производителите, по този начин и на потребителите.

USTR дефинира китайската платформа AliExpress, съветския запас Vkontakte и мобилните приложения WeChat и Weixin измежду най-значимите платформи за онлайн търговия с ментета. Общо 42 онлайн пазара и 35 физически пазара бяха включени в листата. Сред физическите могат да се отбележат съветският пазар " Горбушка " (Горбушкин двор) и одеският пазар на 7-ми километър в Украйна.

Китайските онлайн пазари Baidu Wangpan, DHGate, Pinduoduo и Taobao също не престават да бъдат в листата на USTR от години. Освен това в листата има девет физически пазара, ситуирани в Китай. Китайските управляващи към този момент нарекоха решението на USTR политизирано и нарушаващо правата на китайските производители и търговски предприятия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР