Службата на специалния пълномощник на китайското външно министерство в Хонконг

...
Службата на специалния пълномощник на китайското външно министерство в Хонконг
Коментари Харесай

Пекин обвини САЩ, че заговорничат с радикални елементи в Хонконг

Службата на специфичния прокурист на китайското външно министерство в Хонконг направи в четвъртък публично изказване, в което упрекна политиците във Вашингтон за съучастничество в продължаващите митинги в самостоятелния град, определяйки хипотетичните дейности като "престъпни ".

"Американските политици изкривяват обстоятелствата и следват сляпо двойни стандарти, което към този момент е покрай нервност ", се споделя в изказването. "Те си заговорничат с радикални престъпни детайли и са ненормално въвлечени в антикитайски незаконни дейности в Хонконг ".

По-рано през днешния ден представителят на Конгреса на Съединени американски щати - Нанси Пелоси от Демократическата партия и водачът на републиканското малцинство Мич Макконъл разясниха митингите в Хонконг, определяйки ги като протест против потушаването на свободата.

"Демократите и републиканците в Конгреса стоят обединени с хората на Хонконг в настояването за надеждно, свободно и демократично бъдеще, което е тяхно право ", съобщи Пелоси.

Американският президент Тръмп също разяснява протичащото се в Хонконг, отбелязвайки, че няма грам подозрение, че в случай че президентът Си Дзинпин желае бързо и хуманно да позволи казуса с Хонконг, той може да го направи. В същото време Тръмп загатна за опцията за персонална среща със Си Дзинпин, в случай че това е належащо.

Китайски сили - явно военна полиция, бяха събрани през днешния ден на стадион в град Шънчжън, близо до самостоятелната територия Хонконг, съобщи Франс прес.

Репортер на организацията - свидетел, осведоми за "може би хиляди хора с униформи, обкръжени с камиони и бронетранспортьори ".

Мъжете марширували и се упражнявали в тичане, други обикаляли с мотоциклети стадиона, ситуиран на по-малко от 7 км от хонконгската граница.

Причините за наличието им на стадиона не са известни, показва организацията.

След два месеца продемократични митинги в Хонконг Пекин насочва през последните дни сигнали, че може да се намеси, с цел да възвърне реда в някогашната английска колония.

Държавните медии разпространиха фрагменти, показващи военни колони, насочили се към Шънчжън.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР