Моля, не се обаждайте на ченгетата за чифтосване на морски крави, казва офисът на шерифа на Флорида

...
Службата на шерифа във Флорида призовава плажуващите да осигурят малко
Коментари Харесай

Службата на шерифа във Флорида призовава плажуващите да осигурят малко уединение на морските крави и да не се обаждат на полицията при отличителните им чифтосвания.

Офисът на шерифа на окръг Пинелас публикува видеоклип на група морски създания, събрани близо до брега миналата събота.

„Ако видите това, не, не сте“, пошегува се офисът в надписа.

 Рехабилитаторите за диви животни се подготвят да пуснат морска крава в държавния парк Blue Spring на Флорида в понеделник, 13 февруари. class= Рехабилитаторите за диви животни се подготвят да пуснат морска крава в държавния парк Blue Spring на Флорида в понеделник, 13 февруари. Партньорство за спасяване и рехабилитация на морски крави

„Получаваме обаждания през цялото време от граждани, когато видят това, вярвайки, че морските крава са в беда. Можем да ви уверим, че са повече от добре“, продължава публикацията.

Водите около Флорида са дом на хиляди ламантини, големи морски бозайници, които живеят в района от милиони години.

А през летните месеци „морските крави“ образуват „стада за чифтосване“, често в плитки води близо до брега, според Комисията за опазване на рибата и дивата природа на Флорида.

„Интересно е да се наблюдават чифтосващите се стада от ламантини, докато няколко бика (мъжки) преследват крава (женска), докато тя е готова за чифтосване“, казва комисията на уебсайта си. „За ваша безопасност наблюдавайте тези стада за чифтосване от разстояние, тъй като животните са съсредоточени върху чифтосването и не обръщат внимание на натрапниците сред тях.“

01 програма за хранене на морски крави във Флорида Комисията за опазване на рибата и дивата природа във Флорида

Офисът на шерифа на окръг Пинелас увери жителите в своя публикация във Facebook, че морските крави, наблюдавани в тези стадни стада, са „добре“.

„Така че, ако видите това, няма нужда да се обаждате“, пишат те.

Службата на шерифа също напомни на жителите на Флорида, че докосването или безпокоенето на морски крави е както незаконно, така и опасно. Видът е защитен съгласно Закона за защита на морските бозайници от 1972 г., Закона за застрашените видове от 1973 г. и Закона за убежището за морски крави във Флорида от 1978 г. Нарушаването на федералните закони за защита на морските крави може да доведе до глоби до $100 000 или до една година затвор, според към Комисията за опазване на рибата и дивата природа във Флорида.

Ламантините се размножават през цялата година, но са най-активни през лятото, казва комисията. Майките ще бременят малките си в продължение на 13 месеца, а телето обикновено остава с майка си до две години.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР