Службата на генералния инспектор на Държавния департамент на САЩ разследва

...
Службата на генералния инспектор на Държавния департамент на САЩ разследва
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ във Великобритания обвинен в расизъм и сексизъм

Службата на генералния контрольор на Държавния департамент на Съединени американски щати проверява изказванията за расизъм и сексизъм, отправени против посланика на Съединени американски щати във Англия Робърт Ууд „ Уди “ Джонсън, съсобственик на професионалния футболен клуб „ Ню Йорк Джетс “. Това заяви СNN, базирайки се на данни от няколко източника, както и на думите на посланик, осведомен със наличието на жалбите.
Джонсън, дипломат в Лондон от август 2017 година, е направил расистки изявления, по-специално задавайки въпроси за какво чернокожите американци честват Месеца на историята на чернокожите (Black History Month) през февруари. Освен това посланикът употребявал, по думите на едно от осведомените лица, език, който карал дамите да се изчервяват от позор. Според два осведомени източника, проблемите са зародили заради обстоятелството, че посланикът е поканен да взе участие в събития за отбелязване на Международния ден на дамата.
Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати съобщи, че Джонсън " професионално и почтено " оглавява посолството на Съединени американски щати във Англия.
„ Ние поддържаме дипломат Джонсън и чакаме той да продължи да работи, с цел да подсигурява, че нашите специфични връзки с Англия остават мощни “, добави тя. От своя страна представителят на американското посолство в Лондон се въздържа да разяснява следствието от Държавния департамент и акцентира, че посланикът е " изцяло фокусиран " върху предпочитаните въпроси на външната политика на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР