Службата на ЕС за правно сътрудничество (Евроюст) съобщи, че открива

...
Службата на ЕС за правно сътрудничество (Евроюст) съобщи, че открива
Коментари Харесай

ЕС откри регистър за случаите, свързани с тероризъм

Службата на Европейски Съюз за правно съдействие (Евроюст) заяви, че открива указател в региона на битката с тероризма. Целта е усилване на ограниченията против терористичните закани и възстановяване на сигурността на жителите, се показва в известието.

Регистърът включва правна информация за определяне на връзки в правосъдните производства против обвинени в терористични закононарушения. Данните се ръководят от Евроюст в Хага непрекъснато и служат в поддръжка на националните правосъдни управляващи.
bTV Репортерите: В клопката на джихада Олне су Боа е оскъдно парижко предградие, където се раждат и израстват две сестри. По-голямата към момента живее там. А по-малката, дружно с 3-годишния си наследник, е в Сирия.
Очаква се прокурорите да съгласуват по-точно и да откриват обвинените, разследвани по случаи с вероятни трансгранични последствия.

След терористичните удари в Париж през ноември 2015 година неотложно бяха регистрирани трансгранични връзки сред обвинените, напомня Българска телеграфна агенция. Франция, Германия, Испания, Белгия, Италия, Люксембург и Холандия взеха решение да основат указател в Евроюст, в който да се събират данни за терористичните действия и мрежи, и да се открият потребностите от координация.

Всички страни от Европейски Съюз могат да употребяват регистъра и са призовани да нанасят данни за обвинени. Разработени са общи условия за тези данни, с цел да има сходство с всички съществуващи правила за отбрана на данните.
Доклад на Организация на обединените нации: Възможна е нова вълна от терористични офанзиви по света Информацията се базира на разследващите служби на страните в международната организация
В известието се отбелязва, че регистърът съдържа данни освен за закани от джихадисти, само че и от крайни десни и леви политически групи в Европа. Той съдържа данни от правосъдните производства и няма да се припокрива с оценките на престъпността, изготвяни от Европол.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР