Службата на британския комисар по информацията глоби кампанията Leave EU“

...
Службата на британския комисар по информацията глоби кампанията Leave EU“
Коментари Харесай

Глобиха кампанията за излизане на Великобритания от ЕС

Службата на английския комисар по информацията санкции акцията „ Leave EU “ (Да напуснем ЕС) за нарушавания на законите за потребление на данни, осъществени преди референдума за овакантяване на Европейски Съюз, съобщи Асошиейтед прес.

 Арън Банкс е един от създателите на акцията Арън Банкс е един от създателите на акцията © Българска телеграфна агенция
Службата откри, че акцията е изпращала политически послания на потребителите на застрахователна компания, благосъстоятелност на основателя на акцията Арън Банкс. Освен това гласоподаватели, абонирали се да получават материали от „ Leave EU “, са получавали застрахователни рекламни материали, без да са дали категорично единодушие.

Кампанията „ Leave EU “ и компанията „ Елдън иншурънс “ са санкционирани общо 120 000 лири.

Комисарят Елизабет Денъм дефинира като извънредно стеснителен обстоятелството, че " чувствителни персонални данни, събрани за политически цели, по-късно са били употребявани за застрахователни цели и противоположното ".

Говорителят на акцията за овакантяване на Европейски Съюз Анди Уигмор съобщи, че групата ще апелира и дефинира санкцията като политически стимулирана офанзива.

В момента се водят няколко следствия за финансирането на акцията в поддръжка на напускането на Европейски Съюз, която завоюва референдума за Брекзита през 2016 година, отбелязва АП.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР