Служба на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа заяви,

...
Служба на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа заяви,
Коментари Харесай

ОССЕ: Русия върши незаконни екзекуции, изнасилва, отвлича и изтезава в Украйна

Служба на Организацията за сигурност и съдействие в Европа съобщи, че съветските сили в Украйна са направили съществени нарушавания на интернационалното филантропично право и на човешките права, предават ДПА и Българска телеграфна агенция.

Базираната във Варшава Служба за демократични институции и човешки права, която е институция на ОССЕ , разгласява през вчерашния ден собствен отчет , в който изложи сведения за съществени нарушавания, осъществени от Русия в границите на спора в Украйна и включващи обстрела на спектакъл в Мариупол в средата на март и на железопътна гара в Краматорск при започване на април.

В отчет а си службата показва сериозното си безпокойствие по отношение на обсадите на украински градове от съветските сили, при които на цивилните се лишава опцията да се изтеглят.

Поведението на съветските войски в Украйна се характеризира с общо неспазване на базисни правила на интернационалното филантропично право, акцентира службата на ОССЕ.

Очевидци оповестяват за случаи на противозаконни изтезания, арестувания, отвличания, изтезания и полово принуждение, акцентира службата.

В отчет а на службата се споделя също по този начин, че и украинските войски са направили нарушавания на филантропичното права. Службата означи, че и двете страни в спора са направили нарушавания на правата на военнопленници. 

В отчет а се акцентира, че е дело на Службата за демократични институции и човешки права, а не на самата ОССЕ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР